Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marco Rose va fi noul antrenor de la Borussia Dortmund, începând din sezonul viitor

Cosmin Cioboata

Actualizat 15/02/2021 la 16:44 GMT+2

Marco Rose (44 de ani) va fi noul antrenor de la Borussia Dortmund. Tehnicianul german se va despărți la finalul sezonului de actuala echipă, Borussia Monchengladbach, și va semna cu BVB.

Erling Haaland of Borussia Dortmund with Julian Brandt of Borussia Dortmund and Jadon Sancho

Credit imagine: Getty Images

Borussia Dortmund și-a găsit antrenor, după despărțirea de Lucien Favre. Așa cum anunță mai multe surse din presa internațională, printre care și jurnalistul Fabrizio Romano (Sky Sport), Marco Rose va ajunge pe banca tehnică a "galben-negrilor" începând din vară.
"Oficial și confirmat. Marco Rose va fi noul tehnician al Borussiei Dortmund începând din sezonul următor", a anunțat Fabrizio Romano.

Marco Rose va fi noul antrenor de la Borussia Dortmund, începând din sezonul viitor

La rândul lor, cei de la Gladbach au anunțat că Rose a activat clauza de reziliere a contractului și va părăsi echipa la finalul sezonului:
"În ultimele săptămâni am avut mai multe discuții legate de viitorul lui Marco. Din păcate, el a optat pentru activarea unei clauze din contractul său și va pleca la vară", a anunțat Borussia Monchengladbach.

Marco Rose a dus-o pe Monchengladbach în primăvara Champions League

Până atunci, Dortmund va fi condusă tot de interimarul Edin Terzic, care a preluat echipa de la Lucien Favre, în luna decembrie a anului trecut.
Marco Rose a ajuns la Borussia Monchengladbach în vara anului 2019. De-a lungul carierei, el le-a mai pregătit pe Lokomotive Leipzig și RB Leipzig. Ca jucător, Rose a evoluat la VFB Leipzig, Hannover și Mainz.
Marco Rose
Sub comanda sa, Gladbach s-a clasat pe locul 4 în sezonul precedent din Bundesliga, asigurându-și calificarea în grupele Champions League. În prestigioasa competiție europeană, trupa lui Rose a încheiat pe locul 2 în grupă, iar acum se pregătește pentru duelul cu Manchester City, din optimile de finală.
La ora actuală, Gladbach se află pe 7 în campionat, la 15 puncte în spatele liderului Bayern Munchen și la 6 lungimi sub zona locurilor de Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo