Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marcus Thuram a fost suspendat 5 etape după ce și-a scuipat un adversar. Reacția atacantului francez

Nicu Savin

Actualizat 21/12/2020 la 19:01 GMT+2

Marcus Thuram și-a aflat astăzi pedeapsa pentru gestul său nesportiv din partida Gladbach-Hoffenheim, când a fost eliminat după ce l-a scuipat pe Stefan Posch. Atât clubul, cât și Liga Germană au luat măsuri drastice împotriva internaționalului francez.

thuram

Credit imagine: Eurosport

Borussia Monchengladbach a pierdut pe teren propriu în fața lui Hoffenheim, scor 1-2, în etapa a 13-a din Bundesliga. Gazdele au condus la pauză cu 1-0 (Stindl), dar Hoffenheim a egalat în minutul 75 (Kramaric) și apoi a dat lovitura în minul 86 (Sessegnon), după ce Marcus Thuram își lăsase echipa în 10 oameni. Atacantul lui Gladbach a văzut roșu direct în minutul 78, după ce l-a scuipat pe Stefan Posch.
Chiar dacă Gladbach a susținut după meci că gestul atacantului francez a fost involuntar, imaginile au dovedit contrariul, iar Comisia de Disciplină a Ligii Germane a fost nemiloasă. Conform kicker.de Thuram a fost suspendat pentru 5 etape și amendat cu 40.000 de €. Ca atare, el va putea juca din nou abia pe 22 ianuarie, când Gladbach o va întâlni pe Borussia Dortmund.

Marcus Thuram - Schalke 04-Borussia Mönchengladbach - Bundesliga 2020/2021 - Getty Images

Marcus Thuram, amendat drastic și de club

Chiar dacă inițial au încercat să-l apere pe Thuram, oficialii lui Gladbach nu au rămas impasibili la gestul necugetat al fotbalistului și l-au amendat cu echivalentul salariului său pe o lună, toți banii urmând a fi donați în scopuri caritabile.
Thuram și-a cerut scuze public pentru gestul său și a declarat că acceptă orice decizie împotriva sa și chiar a cerut să fie implicat în mai multe acțiuni de solidaritate, dar a insistat că totul a fost involuntar.
"S-a întâmplat un lucru care nu mă caracterizează și care nu ar fi trebuit să se întâmple vreodată. Am reacționat într-un mod greșit față de un adversar și cea ce s-a întâmplat a fost accidental, iar nu intenționat. Îmi cer scuze tuturor, lui Stefan Posch, adversarilor, colegilor de echipă, familiei mele și tuturor celor care au văzut această reacție. Evident, accept toate consecințele gestului meu.", a spus a atacantul lui Gladbach.
Marcus Thuram a avut un sezon precedent foarte bun, dar în prima parte a acestei stagiuni randamentul său a fost ceva mai scăzut. Atacantul lui Gladbach a marcat doar de 4 ori: 2 goluri în Bundesliga și 2 în Champions League. Forma scăzută a lui Thuram este unul dintre motivele pentru care Gladbach e abia pe locul 8 în campionat, nemaicâștigând de 4 etape. Totuși, echipa este calificată în optimile Champions League, acolo unde va da piept cu Manchester City.
Documentarul "Loving Maradona" va fi difuzat pe Eurosport 1 luni seară, de la ora 00:00, după partida de Premier League dintre Chelsea și West Ham. Documentarul va putea fi urmărit și marți, de la ora 16:00, tot pe Eurosport 1.
picture

"Loving Maradona" - un documentar eveniment despre viața marelui Diego, doar pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo