Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mateu Morey: "Am decis să nu prelungesc cu Barcelona! Dortmund, cea mai bună opţiune"

Cristian Mihală

Publicat 07/06/2020 la 14:26 GMT+3

Mateu Morey se felicită că în 2019 a refuzat oferta Barcelonei de a semna un contract profesionist şi a ales să se transfere la Dortmund. Sub comanda lui Favre, fundaşul de 20 de ani are toate şansele să devină titular incontestabil în Bundesliga.

În iulie 2019, Mateu Morey semna cu Dortmund

Credit imagine: Eurosport

Crescut de La Masia, Morey avea calităţi reale, iar conducerea catalanilor a încercat să îi ofere un nou contract, prin care să îl lege de club pentru următorii 5 ani. Conştient că îi va fi greu să evolueze constant pentru gruparea blaugrana, Morey a refuzat, mai ales că de el se interesau Bayern, Juventus şi Manchester United.
În cele din urmă, a ales strict din prisma oportunităţii de a juca şi a acceptat să meargă la Dortmund, formaţie care dă mereu credit tinerilor. Din păcate, s-a accidentat cu St. Gallen, dar chiar şi aşa a prins două meciuri pentru Dortmund şi se anunţă o variantă de titular pentru sezoanele viitoare.
"Am decis să nu prelungesc cu Barça, am crezut că Dortmund este cea mai bună opțiune pentru a crește. Sunt foarte fericit şi recunoscător că mă antrenez zilnic cu prima echipă. Dar asta nu înseamnă că nu ştiu că sunt unde sunt datorită Barcelonei", a spus fundaşul în El Larguero.
Mateu Morey von Borussia Dortmund

Morey, impresionat de Haaland şi Hakimi

Zi de zi la antrenamentele lui Dortmund, apărătorul are şansa să îl marcheze pe Haaland, un alt puşti cu un potenţial enorm, care însă deja a confirmat la cel mai înalt nivel. Vârful norvegian e între primii 5 în clasamentul pentru "Gheata de Aur" în acest sezon, iar Morey garantează pentru el
"Haaland este la fel de bun precum arată la televizor. Va arăta şi mai bine în viitor, sunt convins", a mai spus Morey, pentru ca apoi să vorbească de Achraf Hakimi, fotbalist împrumutat la Dortmund de la Real. Spaniolul care evoluează pentru Maroc s-a integrat excelent în acest sezon în mecanismul lui Favre şi, deşi Dortmund speră să îl mai împrumute pentru un an, în presa iberică se vorbeşte tot mai clar că Zidane îl vrea înapoi, văzându-l o soluţie pentru banda stângă.
"Este un jucător grozav și în acest sezon a reușit să confirme la Dortmund. Nu am vorbit despre întoarcerea lui la Real Madrid , dar nu m-ar mira să devină o soluţie pentru primul "11" al lui Zidane. Are toate datele pentru a fi titular la Real Madrid", a mai spus Morey.
picture

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo