La 20 de ani, Haaland şi-a pus deja amprenta pe fotbalul german, reuşind 24 de goluri în 27 de partide pentru Dortmund. Vârful e deja curtat de cele mai puternice cluburi, toţi fiind convinşi că nordicul poate fi o soluţie perfectă la cel mai înalt nivel pentru următorul deceniu.
Matthaus, legendarul fotbalist al lui Bayern, nu crede că echipa sa de suflet îl va lua pe Haaland. Deşi în trecutul recent cei mai buni jucători ai lui Dortmund - în frunte cu Lewandowski - au ales Bavaria, lucrurile acum stau diferit. Nu doar că formaţia lui Favre e mult mai puternică financiar, dar Lewandowski stă în calea mutării. Asta pentru că vârful polonez e la cel mai înalt nivel şi va mai evolua la fel de bine câţiva ani. În acest context, nu poţi transfera un fotbalist care are calităţi similare, pe o sumă imensă.
"Mă gândesc la cluburile mari, dar nu neapărat la Bayern Munchen , pentru că Robert Lewandowsk va juca în următorii doi sau trei ani la fel de bine şi va rămâne. Probabil că Haaland nu va mai sta atât de mult la Dortmund. Dar mă gândesc la Barcelona, Real Madrid, la formaţiile din Manchester sau la Klopp, care e în căutarea unui succesor al lui Firmino", a explicat Matthaus pentru Sky90.
Bundesliga
Reacția celor de la Borussia Dortmund după ce Haaland s-a plâns de presiunea pusă asupra lui
IERI LA 13:13

Christoph Freund: "Haaland poate juca pentru orice club"

Şi Christoph Freund, directorul sportiv al lui Salzburg, formaţia care l-a adus la începutul lui 2019 de la Molde pe Haaland, crede că vârful va face pasul către un club de cel mai înalt nivel foarte curând.
"Poate juca pentru orice club din lume. Cu mentalitatea sa, voința și încrederea lui va trece la următorul nivel şi va influenţa decisiv fotbalul mondial în următorii 10 ani", a explicat Freund.
Dortmund şi Bayern joacă în acest mijloc de săptămână în Champions League (contra lui Brugge, respectiv Salzburg), apoi se pregătesc de marele duel direct din campionat. Der Klassiker e sâmbătă, de la 19:30, şi le găseşte pe cele două mari rivale la egalitate de puncte (15), în fruntea clasamentului.
Erling Haaland a fost accidentat şi a lipsit de la ultima partidă din campionat a lui Dortmund, dar e de aşteptat să fie titular în confruntarea din Belgia, din Liga Campionilor.
Liga
Real Madrid, all in pentru Haaland și Mbappe! Suma uriașă pregătită pentru cele două transferuri
IERI LA 09:03
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58