Adus în iarnă de la Salzburg, Haaland a confirmat imediat în Bundesliga că este o adevărată maşină de goluri. Pandemia a oprit o serie fantastică pentru vârful norvegian, dar odată reluat fotbalul Erling a părut şi mai puternic. După lockdown, vârful a reuşit 17 goluri în 14 partide pentru Dortmund şi pare un pariu câştigat pentru orice mare club din Europa.

Săptămâna trecută, Sportsmail a scris că Manchester United şi Manchester City duc o luptă la baionetă pentru a-l transfera, după ce în presa din Germania s-a scris intens despre interesul lui Real Madrid şi PSG.

Bundesliga
Dortmund, rezultat neașteptat: doar remiză, pe teren propriu, cu penultima clasată, Mainz
16/01/2021 LA 17:28

Haaland are o clauză în contractul cu Dortmund potrivit căreia poate pleca în 2022 contra sumei de 71 de milioane de euro, astfel că nemţii ar putea să fie tentaţi să îl vândă încă din vara viitoare, până când clauza respectivă intră în vigoare. Cel puţin asta susţine Lothar Matthaus, legenda lui Bayern, care e convins că atacantul nu va mai rămâne mult timp la rivala bavarezilor.

"Haaland nu va mai juca pentru Dortmund mult timp, va face următorul pas în carieră. E deja pregătit şi nu putem decât să fim mândri că l-am avut în Bundesliga. Dortmund trebuie să se felicite că a adus un asemenea jucător, aduce energie pozitivă în echipă şi înscrie o mulţime de goluri. E de neînlocuit", a spus Matthaus, pentru siteul oficial al Bundesliga.

Matthaus, despre calităţile lui Haaland

Inevitabil, în ultimul an s-a discutat intens despre o comparaţie între Lewandowski, cel mai bun jucător din lume în 2020, şi vârful de la Dortmund. Cei doi se aseamănă enorm, crede Matthaus, dar nu doar ca urmare a faptului că ambii înscriu pe bandă rulantă. Cei doi atacanţi au devenit adevăraţi lideri, iar ceea ce impresionează cel mai mult e maturitatea de care dă dovadă Haaland, deşi are doar 20 de ani.

"Haaland e comparat cu Lewandowski şi e justificat să faci analogii între ei. Nu doar că înscriu goluri, dar trag echipele după ei. Şi Erling are doar 20 de ani, e impresionant. Se apără foarte bine, e disciplinat, lucruri pe care de asemenea Robert le face foarte bine. Nu sunt doar marcatori, sunt fotbalişti utili în toate fazele. Mă impresionează mult la Haaland altruismul, nu se gândeşte doar cum să înscrie, ci la binele echipei. E extrem de matur la doar 20 de ani", a mai spus fostul mare internaţional german.

În prezent, Haaland e accidentat, dar perioada de absenţă nu va fi una foarte lungă. El va reveni la antrenamente cel mai probabil la jumătatea lui ianuarie. Ca atare, va fi prezent pe teren la dubla cu Sevilla, din optimile Champions League.

Bundesliga
Declarația controversată a lui Mats Hummels, care îi va înfuria pe fanii și șefii Borussiei Dortmund
07/01/2021 LA 13:58
Fotbal
Anunţul lui Raiola, după ce Rousaud a dezvăluit că transferul lui Haaland la Barcelona e rezolvat
31/12/2020 LA 16:13