Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Miroslav Klose: “Robert Lewandoski este la fel ca mine, doar că de 10 ori mai bun“

Vlad Dumitrescu

Actualizat 14/10/2019 la 16:59 GMT+3

Miroslav Klose s-a retras în noiembrie 2016 ca golgheter all time al Germaniei și câștigător al Campionatului Mondial, însă fostul atacant al lui Bayern Munchen consideră că nu este la fel de bun ca actualul vârf al bavarezilor, Robert Lewandowski.

Erzielte seinen 100. Treffer: Robert Lewandowksi

Credit imagine: SID

Deși a înscris 121 de goluri în 307 meciuri în Bundesliga cu Kaisterslautern, Werder Bremen și Bayern Munchen, Klose este cunoscut mai mult pentru performanțele sale de la echipa națională.
Klose, care s-a născut în Polonia, a înscris 71 de goluri în 137 de meciuri și este golgheterul Campionatului Mondial cu 16 goluri înscrise în patru turnee. El s-a retras de la națională după câștigarea Mondialului din 2014 însă a continuat să joace la nivel de club la Lazio pentru încă doi ani.
Lewandowski îl întrecuse deja pe Klose în clasamentul golgheterilor din Bundesliga când legendarul german s-a retras iar recent polonezul a urcat pe locul patru în topul all time al marcatorilor din Germania după ce în 2019/2020 a înscris 11 goluri în șapte meciuri – 213 reușite din 297 de partide, în total.
Miroslav Klose vom FC Bayern München
”Lewandowski joacă un pic ca mine, dar este de 10 ori mai bun decât am fost eu vreodată. Este un atacant complet, se folosește de ambele picioare, este puternic la jocul aerian și are un șut bun”, a declarat Klose pentru Sport Bild.
Klose a jucat alături de Thomas Muller la Bayern și Germania iar neamțul își amintește cu plăcere de fostul său partener din atac: ”Muller este jucătorul cu care mi-a plăcut cel mai mult să joc. Am avut o înțelegere fantastică. Trebuia doar să ne uităm unul la altul și știam ce vom face. A fost un parteneriat grozav”.
După ce s-a retras, Klose a făcut parte din staff-ul tehnic al lui Joachim Low de la națională pentru ca apoi să facă parte din echipa U17 a lui Bayern.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo