Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Motivul pentru care Nagelsmann i-a spus "nu" lui Real : "E cel mai mare pas pe care îl poți face"

Sebastian Ujica

Publicat 14/02/2020 la 14:27 GMT+2

Antrenorul celor de la RB Leipzig, Julian Nagelsmann, a explicat într-un interviu motivul pentru care a refuzat-o pe Real Madrid în 2018.

Julian Nagelsmann bekam gegen Lyon eine gelbe Karte

Credit imagine: SID

Cel mai tânăr manager din istoria Bundesligii, Julian Nagelsmann, a acordat un interviu pentru The Independent la sediul clubului pe care îl pregătește în prezent, RB Leipzig. Primul subiect: oferta primită de la Real Madrid.
Era 2018 iar Zinedine Zidane a decis să plece după 3 trofee UEFA Champions League câștigate consecutiv. Nagelsmann a primit un telefon neașteptat din Spania. Era Jose Angel Sanchez, director la Real Madrid, pentru a-l informa pe Nagelsmann că este principalul candidat pentru înlocuirea lui Zidane. Germanul încă nu împlinise 31 de ani.

De ce a refuzat-o pe Real Madrid

Forțat să se retragă la doar 20 de ani după o accidentare, Nagelsmann a mai primit o lovitură în acel an. Tatăl său a murit neașteptat iar Julian a devenit stâlpul familiei. S-a maturizat mai rapid decât se aștepta iar acele momente l-au ajutat să aibă gândirea potrivită în fața unor decizii importante.
E normal ca atunci când te sună Real Madrid să te gândești. Am fost surprins la început, am cântărit situația, însă nu m-am simțit confortabil cu decizia de a merge acolo. Voiam să progresez. Dacă mergi la Real Madrid, nu ai timp să progresezi ca antrenor. Nu ai ocazia să devii un manager mai bun, trebuie să fii deja cel mai bun.
Eu nu sunt cel mai bun nici acum, dar admit că vreau să fiu printre cei mai buni în viitor. Dacă mergi la Real Madrid sau Barcelona, fanii, media și cei care iau deciziile nu îți dau ocazia să crești până la acel nivel. Tot ce se dorește este să câștigi fiecare meci, să câștigi titluri, să câștigi UEFA Champions League.
Dacă nu câștigi, nu poți să spui: sunt încă tânăr, încă mă dezvolt ca antrenor. Nu este ușor să plănuiești o carieră în fotbal pentru că este atât de imprevizibil totul, dar trebuie să încerci. Primul lucru important este să faci pașii corecți, nu pașii cei mai mari. Real Madrid este probabil unul dintre cei mai mari pași pe care îi poți face așa că mi-am spus: abia fac 31 de ani, merg la Real și apoi ce mai fac de acolo?
Un alt lucru extrem de important pentru mine este limba. Îmi place să comunic, sunt foarte expresiv cu jucătorii mei. Nu pot vorbi spaniolă momentan, pot spune doar: hola, que tal. Așa că era cel mai mare pas, dar nu cel corect

De ce a ales-o pe Leipzig

În momentul în care Real Madrid îl contacta, Nagelsmann era deja în discuții de ceva timp cu Leipzig. Asta pentru că fostul director de la Leipzig, Ralf Rangnick, îl cunoștea încă de când era antrenor secund la U17 la Hoffenheim. Îl considera încă de atunci "cel mai mare talent managerial al Germaniei". Așa că cei de la Leipzig s-au mișcat rapid.
Chiar s-au luptat să mă aducă. Este important pentru un manager ca un club să creadă cu adevărat în tine și metodele tale. Oliver Mintzlaff (CEO-ul lui Leipzig) și Ralf Rangnick mi-au arătat asta. M-au sunat cu un an înainte să vin la club și mi-au explicat de ce ar funcționa parteneriatul. Ziua următoare mi-au trimis contractul pe mail. A durat doar 20 de ore de când am vorbit până a ajuns contractul și așa ceva nu este normal
Multe cluburi în perioada de vară m-au sunat și mi-au spus că poate își doresc să mă aibă. Nu a existat <<poate>> cu Leipzig. Sunt un manager tânăr și m-a atras faptul că puteam să lucrez la un club unde structura este clară, unde nu sunt 20 de oameni fiecare cu propria opinie care duce lucrurile în direcții diferite. Aici pot să decid un lucru și să se întâmple rapid pentru că viziunea este aceeași în tot clubul.
Este interesant pentru mine să lucrez cu un club tânăr. Ei vor să se dezvolte, să-și crească nivelul și să devină mai buni în fiecare zi. Eu vreau aceleași lucruri așa că suntem pe același drum.
Ce a fost amuzant este că după ce am semnat contractul cu Leipzig, am simțit că la 10 minute distanță toate celelalte cluburi erau interesate. Este ca atunci când mergi în club și ești singur și nicio fată nu este interesată. Apoi mergi cu iubita ta și sunt destule care te vor la rândul lor
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo