Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Musiala, jucătorul care a înscris peste 50 de goluri într-un sezon, titular pentru Bayern, la 17 ani

Cristian Mihală

Actualizat 21/11/2020 la 17:10 GMT+2

Jamal Musiala, jucătorul englez născut în Germania, a jucat astăzi primul său meci pentru Bayern ca titular, la doar 17 ani. Povestea tânărului e una impresionantă.

Musiala e gata să scrie istorie în tricoul lui Bayern

Credit imagine: SID

Introdus de Hans Flick de două ori pe final de meci în acest sezon (o dată în Bundesliga și o dată în Champions League), Jamal Musiala a jucat astăzi pentru prima oară din primul minut într-un meci oficial pentru bavarezi: a fost titular în confruntarea dintre Bayern și Werder Bremen.
Vârf la bază, Musiala e folosit de staff-ul tehnic al "Reginei Europei" în rolul de mijlocaș ofensiv, lucru normal în condițiile în care în avanposturi echipa îl are pe Lewandowski. Jucătorul englez are un potențial uriaș, el devenind în septembrie, când a intrat pe final cu Schalke, cel mai tânăr marcator din istoria clubului bavarez (a marcat la 17 ani și 205 zile, bătând recordul lui Roque Santa Cruz - 18 ani și 12 zile).
Musiala a ajuns în Germania anul trecut, după ce și-a făcut junioratul la Chelsea. Fotbalistul a considerat că pe Stamford Bridge va avea puține șanse să evolueze, judecând după ce s-a întâmplat în trecutul recent cu mulți dintre fotbaliștii talentați ai "albaștrilor". Chiar dacă la Chelsea ajunsese deja Lampard, fotbalistul probabil nu a știut că noul antrenor va da multe șanse tinerilor și a preferat să meargă la Bayern. Și, judecând după startul avut, decizia nu a fost nici pe departe una greșită.

Cine e Jamal Musiala, puștiul minune al lui Bayern

Andrew Martin, unul dintre primii săi antrenori (la școala de Fotbal de lângă Whitgift, unde Musialas a evoluat în perioada 2013-2016), i-a creionat de curând profilul jucătorului care impresionează în tricoul lui Bayern.
Musiala este un caracter fantastic, un fotbalist extrem de matur pentru vârsta sa și e gata să facă totul pentru a deveni un jucător care își pune amprenta pe fotbalul mondial.
"Deși eu sunt tânăr, iar el joacă la Bayern, nu am reușit să îl dezvăț să îmi vorbească la pertu, și acum îmi zice "dumneavoastră". Sunt foarte mândru de el, sunt convins că o să marcheze sute de goluri în toată cariera lui. Sunt extrem de mândru că l-am avut sub comandă și că am putut să pun umărul la dezvoltarea lui. E un fotbalist incredibil, cu o modestie și un bun simț ieșite din comun", a explicat Martin, după golul marcat de puștiul lui Bayern cu Schalke.
În privința calităților, puțini fotbaliști sunt atât de compleți. Musiala e capabil să dribleze, să înscrie din orice poziție, fiind și extrem de versatil: se adaptează perfect pe orice post.
"E un marcator înnăscut. Într-unul dintre sezoane a înscris mai mult de 50 de goluri pentru noi și nu ar fi fost departe de debutul la prima echipă a lui Chelsea, sunt convins. Tehnic e incredibil, driblează excelent și poate să înscrie prin orice procedeu. Puțini jucători sunt atât de compleți ca el", a mai spus Andrew Martin.
Musiala s-a născut în Stuttgart, Germania, și a trăit primii 7 ani în Fulda, un orășel de lângă Frankfurt. Apoi, părinții săi au decis să se mute la Londra, iar în cele din urmă fotbalistul a decis să evolueze pentru naționalele Angliei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo