Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nagelsmann încearcă un transfer istoric: Busquets, dorit la Bayern

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 31/05/2021 la 10:33 GMT+3

Bayern Munchen este în căutarea unui mijlocaș. Julian Nagelsmann ar fi pus ochii pe Sergio Busquets, fotbalistul Barcelonei, potrivit As.

Antoine Griezmann of FC Barcelona celebrates 1-0 with Ronald Araujo of FC Barcelona, Sergio Busquets of FC Barcelona, Frenkie de Jong of FC Barcelona, Jordi Alba of FC Barcelona during the Spanish Super Cup match between FC Barcelona v Athletic de Bilbao

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Bianca Dumitru
Potrivit jurnaliștilor spanioli de la AS, mijlocașul în vârstă de 32 de ani mai are contract cu Barcelona până în 2023, dar s-ar afla pe lista jucătorilor de care catalanii ar vrea să se despartă în următoarea perioadă de mercato.
Ibericii consideră că președintele clubului blaugrana, Joan Laporta, ar vrea să renunțe la o parte dintre fotbaliștii aflați aproape de finalul carierei, dorindu-și să revitalizeze lotul echipei.
Sergio Busquets a evoluat întreaga carieră la Barcelona, remarcându-se drept unul dintre cei mai buni mijlocași din generația sa. Bayern a rămas fără Javi Martinez, care a plecat din postura de jucător liber de contract, iar Nagelsmann vrea întăriri în acea zonă. Busquets e o soluție pe termen scurt, noul tehnician al bavarezilor considerând că acesta va da greutate mijlocului fostei câștigătoare de Champions League. Cu toate astea, site-ul Bayern Strikes, al suporterilor campioanei Germaniei, consideră că mutarea nu ar avea niciun sens, spaniolul înregistrând un declin constant în ultimii ani. În plus, aceștia nu cred că transferul lui Busquets ar aduce un plus la mijlocul terenului, ținând cont de vârsta fotbalistului.
În prezent, mijlocașul se află la lotul Spaniei și este puțin probabil ca o decizie asupra transferului să fie luată înainte de Euro 2020.
Pe lângă Busquets, în presa internațională au apărut și zvonuri privind mutarea lui Eduardo Camavinga în Bundesliga, mijlocașul aflându-se însă și în atenția celor de la PSG.

Bayern a făcut deja primul transfer al verii

Săptămâna trecută, Julian Nagelsmann și Bayern au realizat primul transfer al verii. Bavarezii au semnat cu fundașul stânga Omar Richards, care a refuzat să-și prelungească înțelegerea cu Reading, echipă la care a fost coechipierul lui George Pușcaș.
Richards, în vârstă de 23 de ani, a ajuns în Bundesliga din postura de jucător liber de contract, semnând cu Bayern până în 2025. După realizarea mutării, fotbalistul a reacționat pe contul său de Twitter: "Sunt în al nouălea cer pentru că mă voi alătura lui Bayern, un club cu o istorie impresionantă. Sunt onorat să fiu parte din această echipă. Abia aștept să încep pregătirea, să evoluez și să îmi aduc contribuția pentru a ajuta echipa să-și atingă obiectivele", a scris fundașul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo