Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Neuer i-a dat șah-mat lui Bayern! Cum a reușit portarul să-și pună clubul într-o situație imposibilă

Sebastian Ujica

Actualizat 13/04/2020 la 18:56 GMT+3

Echipa Eurosport Germania a analizat situația lui Manuel Neuer, cel care s-ar putea despărți de Bayern Munchen.

Manuel Neuer (FC Bayern München)

Credit imagine: Getty Images

Manuel Neuer a pornit un veritabil joc de șah cu cei de la Bayern Munchen, solicitând un salariu de 20 de milioane de euro anual. Pentru portarul german este firesc să fie cel mai bine plătit jucător din lot, însă cum va reacționa Bayern în condițiile în care Neuer are deja 34 de ani?
Colegii de la Eurosport Germania au analizat acest episod care poate avea un deznodământ neașteptat cu Neuer plecând la altă echipă. Actualul contract al lui Neuer expiră în 2021 iar portarul german e conștient că și-ar găsi ușor alt club dacă Bayern nu îi satisface pretențiile financiare.
Faptul că este un portar pe care orice club important din Europa l-ar dori este ceea ce l-a determinat pe Neuer să-l mandateze pe agentul său, Thomas Kroth, să solicite un nou contract pe 5 ani în valoare totală de 100 de milioane de euro.

Interes din partea altor echipe

Cei de la Bayern nu au reacționat într-un mod pozitiv la solicitările lui Neuer iar alte cluburi, în primul rând Juventus și Chelsea, monitorizează atent situația. Negocierile pentru prelungirea contractului au fost blocate de cererile lui Neuer însă portarul este principalul avantajat.
Neuer are toate atuurile în acest moment astfel că presiunea este pe Karl-Heinz Rummenigge, Oliver Kahn și Hasan Salihamidzic. Însă mai există un aspect important legat de aceste negocieri: Bayern deja l-a transferat pentru sezonul viitor pe Alexander Nubel.

Transferul lui Nubel o obligă pe Bayern

Bayern Munchen și-a asigurat serviciile tânărului de 23 de ani, Alexander Nubel. Este considerat succesorul natural al lui Manuel Neuer atât la Bayern, cât și în poarta naționalei Germaniei. La fel ca Neuer, Nubel ajunge la Bayern de la Schalke și, la fel ca Neuer, a dovedit deja că are spirit de lider încă de la o vârstă fragedă.
Într-o lume ideală, șefii lui Bayern sperau ca Nubel rezerva lui Neuer în perioada următoare, ca Neuer să-l ajute să crească pentru ca atunci când Neuer să decidă că se retrage, să nu existe un declin în performanțe. Însă o astfel de relație între portari ar fi însemnat și ca Nubel să fie titular în fața lui Neuer în anumite partide. Ei bine, acest lucru nu este pe placul lui Neuer.
Pretențiile financiare ale lui Neuer și durata contractului cerut, de 5 ani, reprezintă un semnal clar pe care Neuer îl dă conducătorilor de la Bayern: vrea să-i fie recunoscut statutul în echipă. Dacă Bayern ar accepta cererea lui Neuer, ar deveni aproape imposibil ca Nubel să mai fie "crescut" ca succesor al său. Dacă ar refuza, Bayern ar fi forțată să mizeze de acum pe Nubel despre care nu știu dacă este pregătit pentru o asemenea misiune.
Pentru Bayern urmează însă o perioadă dificilă. Recent au semnat noi contracte Hansi Flick și Thomas Muller, însă alți jucători importanți precum David Alaba, Thiago Alcantara, Javi Martinez și Sven Ulreich au înțelegeri până în 2021. Situația lui Neuer este prioritară însă va reprezenta și un semnal către ceilalți jucători care urmează să negocieze cu Bayern noi contracte. Iar acesta este încă un as din mâneca lui Neuer, cel care deține toate avantajele în negocierile cu Bayern. De aici pleacă astfel pretențiile portarului german.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo