Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Omul din spatele formei lui Lewandowski. Cine e Hansi Flick, antrenorul interimar de la Bayern

Sebastian Ujica

Publicat 04/11/2019 la 16:14 GMT+2

Fost jucător la Bayern, Hansi Flick este extrem de popular în vestiarul echipei și nu este exclusă varianta acesta să devină antrenor permanent la echipă.

Hansi Flick Bayern

Credit imagine: Getty Images

Născut în 1965 în pitorescul oraș Heidelberg, Hans-Dieter Flick a început fotbalul în ligile inferioare la Sandhausen între 1982 și 1985. La 20 de ani era remarcat de Bayern și a petrecut 5 ani la clubul bavarez, reușind să câștige de 4 ori titlul în Bundesliga. A plecat în 1990 la FC Koln, însă accidentările i-au dat mari bătăi de cap și a fost nevoit să se retragă în 1993, la doar 28 de ani.
A început devreme pregătirile pentru a deveni antrenor, reușind să primească licența profesionistă în 2003, fiind primul din clasă, alături de fostul antrenor de la Hamburg sau Borussia Dortmund, Thomas Doll.
Fink a devenit antrenor în 2000 la Hoffenheim, punând bazele echipei care avea să promoveze ulterior în Bundesliga. A dus echipa din liga a 4-a în cea de-a treia, pentru ca apoi să fie în staff-ul lui Giovanni Trapattoni la Red Bull Salzburg.
În 2006, la doar o lună după ce Joachim Low a fost numit selecționer al Germaniei, Flick a devenit antrenorul său secund. Cei doi se cunoșteau după ce fratele lui Joachim Low, Markus, a fost jucătorul adus de cei de la Sandhausen pentru a-l înlocui pe Flick în 1985. Era astfel pentru prima dată în istoria naționalei Germaniei când nici selecționerul, nici antrenorul secund nu aveau vreo selecție în naționala mare. Flick a rămas alături de naționala Germaniei la UEFA Euro 2008, când Germania a ieșit pe locul 2, la Mondialul din 2010 când echipa a obținut medalia de bronz, și la titlul mondial din 2014 obținut de Germania.

"Vinovat" pentru forma lui Lewandowski

Performanțele de la națională i-au adus premiul Freedom of Bammental în 2015, în orașul din afara Heidelberg unde locuiește alături de soția sa, Silke. A plecat de la națională după titlul mondial, devenind director sportiv la Federația Germană de Fotbal până în ianuarie 2017.
În luna iulie a devenit antrenor secund la Bayern Munchen, fiind responsabil cu antrenamentele echipei. Este creditat ca fiind cel responsabil de forma extraordinară a lui Robert Lewandowski, cel care a marcat în toate partidele din acest sezon pentru Bayern, exceptând cel din Supercupa Germaniei.
Flick a fost numit antrenor interimar la Bayern după demiterea lui Niko Kovac și va sta pe bancă la partida cu Olympiakos din UEFA Champions League și la derby-ul din campionat cu Borussia Dortmund. Două rezultate bune l-ar putea face pe Flick să rămână și în viitorul apropiat pe banca lui Bayern, cu atât mai mult cu cât este bine privit de jucătorii importanți din vestiar.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo