Născut în 1965 în pitorescul oraș Heidelberg, Hans-Dieter Flick a început fotbalul în ligile inferioare la Sandhausen între 1982 și 1985. La 20 de ani era remarcat de Bayern și a petrecut 5 ani la clubul bavarez, reușind să câștige de 4 ori titlul în Bundesliga. A plecat în 1990 la FC Koln, însă accidentările i-au dat mari bătăi de cap și a fost nevoit să se retragă în 1993, la doar 28 de ani.
A început devreme pregătirile pentru a deveni antrenor, reușind să primească licența profesionistă în 2003, fiind primul din clasă, alături de fostul antrenor de la Hamburg sau Borussia Dortmund, Thomas Doll.
Fink a devenit antrenor în 2000 la Hoffenheim, punând bazele echipei care avea să promoveze ulterior în Bundesliga. A dus echipa din liga a 4-a în cea de-a treia, pentru ca apoi să fie în staff-ul lui Giovanni Trapattoni la Red Bull Salzburg.
Fotbal
Messi și Lewandowski au votat diferit la gala FIFA Best! Alegerile inexplicabile ale argentinianului
18/01/2022 LA 11:19
În 2006, la doar o lună după ce Joachim Low a fost numit selecționer al Germaniei, Flick a devenit antrenorul său secund. Cei doi se cunoșteau după ce fratele lui Joachim Low, Markus, a fost jucătorul adus de cei de la Sandhausen pentru a-l înlocui pe Flick în 1985. Era astfel pentru prima dată în istoria naționalei Germaniei când nici selecționerul, nici antrenorul secund nu aveau vreo selecție în naționala mare. Flick a rămas alături de naționala Germaniei la UEFA Euro 2008, când Germania a ieșit pe locul 2, la Mondialul din 2010 când echipa a obținut medalia de bronz, și la titlul mondial din 2014 obținut de Germania.

"Vinovat" pentru forma lui Lewandowski

Performanțele de la națională i-au adus premiul Freedom of Bammental în 2015, în orașul din afara Heidelberg unde locuiește alături de soția sa, Silke. A plecat de la națională după titlul mondial, devenind director sportiv la Federația Germană de Fotbal până în ianuarie 2017.
În luna iulie a devenit antrenor secund la Bayern Munchen, fiind responsabil cu antrenamentele echipei. Este creditat ca fiind cel responsabil de forma extraordinară a lui Robert Lewandowski, cel care a marcat în toate partidele din acest sezon pentru Bayern, exceptând cel din Supercupa Germaniei.
Flick a fost numit antrenor interimar la Bayern după demiterea lui Niko Kovac și va sta pe bancă la partida cu Olympiakos din UEFA Champions League și la derby-ul din campionat cu Borussia Dortmund. Două rezultate bune l-ar putea face pe Flick să rămână și în viitorul apropiat pe banca lui Bayern, cu atât mai mult cu cât este bine privit de jucătorii importanți din vestiar.
Fotbal
Rădoi și Chiricheș nu au votat cu Lewandowski! Pe cine au preferat românii la Gala FIFA Best
18/01/2022 LA 07:12
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22