Getty Images

Primul club important la care jucătorii renunță total la salarii pe perioada COVID-19

Primul club important la care jucătorii renunță total la salarii pe perioada COVID-19

26/03/2020 la 11:24Actualizare 26/03/2020 la 11:28

Jucătorii echipei Union Berlin au renunţat la salarii în timpul pandemiei de coronavirus, după ce clubul a anunţat că situaţia financiară devine una foarte dificilă în această perioadă.

De asemenea, salariile antrenorilor şi celorlalţi angajaţi au fost micşorate.Formaţia din Bundesliga nu a precizat cât timp va dura această măsură, dar probabil lucrurile vor reveni la normal odată cu depășirea crizei COVID-19.

"Sunt circumstanţe excepţionale pe care trebuie să le gestionăm. Conducerea, stafful tehnic şi echipa au muncit din greu în ultimele luni pentru a asigura succesul în Bundesliga. Acum renunţă la mulţi bani pentru a trece împreună prin această criză. Acest gest nu poate fi răsplătit îndeajuns. În numele întregii conduceri, vreau să le mulţumesc pentru sprijin", a arătat Dirk Zingler, preşedintele Union Berlin, într-un comunicat.

Prima echipă din Bundesliga care a decis să renunţe la salarii a fost Borussia Monchengladbach. Ulterior, cei de la Bayern Munchen au fost de acord să primească salariile micșorate cu 20% pe pe perioada pandemiei.

Jucătorii lui Werder Bremen și ai lui Schalke au acceptat și ei deja diminuarea salariilor, dar nu se știe exact procentul. Oficialii lui Dortmund și Leverkusen negociază o măsură asemănătoare cu fotbaliștii și e de așteptat să se ajungă la un numitor comun. De notat că Lucien Favre, tehnicianul lui Dortmund, a vrut să dea un exemplu și a propus el conducerii să îi fie micșorat salariul cu 20%.

Germania e în acest moment a treia cea mai afectată țară din Europa de coronavirus, după Italia și Spania. Autoritățile au anunțat joi dimineață 41.192 de cazuri, 224 dintre pacienți pierzându-și viața.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.