Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primul jucător care pleacă de la Borussia Dortmund în această vară! Anunțul oficial al clubului

Cosmin Cioboata

Actualizat 23/05/2020 la 20:21 GMT+3

Mario Gotze (27 de ani) se va despărți de Borussia Dortmund în acestă vară, când îi va expira contractul. Anunțul a fost făcut de Michael Zorc, directorul sportiv al formației de pe Westfalenstadion.

Mario Gotze va pleca de la Borussia Dortmund în vară.

Credit imagine: Getty Images

Revenit la Dortmund în 2016 după o aventură de 3 sezoane la rivala Bayern Munchen, Gotze nu a mai atins nivelul său optim din trecut. Campion Mondial în 2014, jucătorul de 27 de ani a fost folosit tot mai rar în ultima vreme de Lucien Favre, fiind chinuit de multe accidentări. 20 de apariții a bifat Gotze în toate competițiile din stagiunea curentă, dintre care numai 6 din postura de titular.
După ce în urmă cu o lună Gotze dezvăluia că se gândește la o schimbare în cariera sa, directorul sportiv al Borussiei a oferit astăzi vestea despărțirii:
"Mario (n.r. - Gotze) va pleca în vară. Am luat această decizie împreună cu el. Este un băiat foarte bun.", a spus Michael Zorc, pentru Sky Sports Deutschland.

Gotze, campion mondial cu Germania

De-a lungul celor două perioade petrecute la Dortmund, Gotze a adunat 218 apariții, reușind să înscrie 45 de goluri și să ofere 61 de assist-uri. Acesta a cucerit 5 titluri de campion în Bundesliga, 2 alături de Borussia și 3 în tricoul lui Bayern. Gotze a reușit golul prin care Germania a câștigat Cupa Mondială în 2014, devenind unul dintre cei mai urmăriți jucători la vremea respectivă.
55 de milioane de euro a fost cea mai mare cotă de piață pe care a avut-o Mario Gotze, potrivit transfermarkt.com. În prezent, jucătorul care poate evolua ca atacant și mijlocaș ofensiv este cotat la 10,5 milioane de euro.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo