Julian Nagelsmann are doar 33 de ani, dar este unul dintre cei mai curtați antrenori din lume. În sezonul precedent, tânărul manager a dus-o pe Leipzig până în semifinalele Champions League, iar în această stagiune a reușit să lupte de la egal la egal cu Bayern Munchen în Bundesliga.
Aceste performanțe i-au convins pe oficialii marilor forțe ale continentului că Nagelsmann este o soluție ideală pentru un club care își dorește trofee. Printre acestea e și Bayern Munchen, care se va despărți aproape sigur de Hansi Flick la finalul sezonului și se pare că l-a contactat deja pe antrenorul de la Leipzig.
Totuși, perfectarea mutării lui Nagelsmann la Munchen nu e simplă. Acesta are contract cu Leipzig până în 2023, iar conducătorii actualului său club nu vor renunțaprea ușor la el.
Bundesliga
Bayern - Hoffenheim 4-0. Golaveraj uimitor pentru bavarezi. Dortmund s-a impus și ea fără emoții
ACUM O ORĂ

RB Leipzig cere 20 de milioane de € pentru a-l lăsa liber pe Nagelsmann

Dacă totuși Nagelsmann se va hotărî să plece, cei de la Leipzig sunt dispuși să îl lase, însă doar dacă vor primi compensații financiare consistente. Conform jurnaliștilor de la Sport 1, suma pe care o vor nemții este de 20 de milioane de €. Aceasta va fi plătită, evident, de viitorul club al lui Nagelsmann, dacă acesta va antrena în altă parte din sezonul viitor.
Pe lângă Bayern Munchen, Tottenham este și ea interesată de Nagelsmann. Londonezii intenționează să îl demită pe Jose Mourinho, iar antrenorul german este pe placul lui Daniel Levy. Totuși, acesta ia în calcul și alte variante. Presa engleză a scris că Nuno Espirito Santo este o opțiune, iar astăzi au apărut informații că Maurizio Sarri se va întâlni cu oficialii lui Tottenham săptămâna viitoare.
Julian Nagelsmann este din 2019 la RB Leipzig, după ce impresionase timp de 3 sezoane la Hoffenheim, club la care a debutat ca antrenor în Bundesliga la numai 28 de ani.
Premier League
Scholes, dezamăgit de United: "Unii vor spune că sunt mizerabil, dar adevărul e următorul"
21/10/2021 LA 06:47
Liga Campionilor UEFA
"Nagelsmann e foarte bolnav, dar are în continuare un creier grozav!". Dezvăluirea secundului
21/10/2021 LA 06:09