Omul zilei în fotbalul mondial este fără îndoială Erling Haaland, care a reușit să întoarcă aproape de unul singur soarta partidei cu Augsburg. Introdus la 3-1 pentru adversară, atacantul nordic a punctat de trei ori în 20 de minute, trăgând echipa după el spre o victorie care nu mai părea posibilă: 5-3.
"Salvatorul Haaland", titrează Bild, care prezintă și ce a spus tehnicianul lui Dortmund înainte de meci. Acesta a explicat de ce tânărul jucător nu e încă titular: a sosit de puțin timp la echipă și are nevoie de o perioadă de adaptare.
"Greu de spus în ce formă este Haaland. Este cu noi de puțin timp, dar simt că este pe drumul cel bun. Sper să ne poată ajuta cât de curând", spunea Favre înainte de meci, la microfonul Sky Germania.
Liga
Jude Bellingham, tot mai aproape de Real Madrid! Decizia luată de Borussia Dortmund
26/09/2022 LA 14:38
Lipsa de încredere a antrenorului era fără îndoială întemeiată, însă Haaland i-a demonstrat că poate fi în scurt timp atacantul care să îi facă uitați pe Lewandowski și Aubameyang, cei mai buni marcatori ai lui Dortmund în istoria recentă.
"Și-a arătat imediat puterea. Se mișcă bine între linii și asta ne ajută în construcție. Azi a fost un joc nebun, însă e bine că s-a terminat în favoarea noastră. Știam că Eling are abilitățile de a face diferența și mă bucur pentru debutul său", a punctat Favre la final.
Un singur jucător în istoria lui Dortmund a mai reușit un hat-trick la debutul său în Bundesliga: Aubameyang.
Fotbal
11 antrenori mari care stau pe bară în așteptarea unui contract
25/09/2022 LA 08:44
Fotbal
Start de vis! Echipele din TOP 5 campionate din Europa care încă nu au pierdut în acest sezon
20/09/2022 LA 06:16