Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Salvatorul Haaland". Nemții, reverență în fața nordicului. Ce zicea Favre înainte de debutul de vis

Cristian Mihală

Publicat 18/01/2020 la 19:43 GMT+2

Erling Haaland a avut un debut de vis pentru Dortmund, marcând o triplă în 20 de minute la debutul său în Bundesliga. Lucien Favre se îndoia de forma norvegianului, dar acesta i-a demonstrat că e o adevărată forță a naturii.

Erling Haaland

Credit imagine: Getty Images

Omul zilei în fotbalul mondial este fără îndoială Erling Haaland, care a reușit să întoarcă aproape de unul singur soarta partidei cu Augsburg. Introdus la 3-1 pentru adversară, atacantul nordic a punctat de trei ori în 20 de minute, trăgând echipa după el spre o victorie care nu mai părea posibilă: 5-3.
"Salvatorul Haaland", titrează Bild, care prezintă și ce a spus tehnicianul lui Dortmund înainte de meci. Acesta a explicat de ce tânărul jucător nu e încă titular: a sosit de puțin timp la echipă și are nevoie de o perioadă de adaptare.
"Greu de spus în ce formă este Haaland. Este cu noi de puțin timp, dar simt că este pe drumul cel bun. Sper să ne poată ajuta cât de curând", spunea Favre înainte de meci, la microfonul Sky Germania.
Lipsa de încredere a antrenorului era fără îndoială întemeiată, însă Haaland i-a demonstrat că poate fi în scurt timp atacantul care să îi facă uitați pe Lewandowski și Aubameyang, cei mai buni marcatori ai lui Dortmund în istoria recentă.
"Și-a arătat imediat puterea. Se mișcă bine între linii și asta ne ajută în construcție. Azi a fost un joc nebun, însă e bine că s-a terminat în favoarea noastră. Știam că Eling are abilitățile de a face diferența și mă bucur pentru debutul său", a punctat Favre la final.
Un singur jucător în istoria lui Dortmund a mai reușit un hat-trick la debutul său în Bundesliga: Aubameyang.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo