Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Schalke, în cădere liberă! Formația din Gelsenkirchen se zbate în subsolul clasamentului

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 21/11/2020 la 22:17 GMT+2

Schalke a înregistrat o nouă înfrângere în Bundesliga, 0-2 pe teren propriu cu Wolfsburg. Formația de pe Veltins Arena nu a câștigat nicio partidă în acest sezon și se luptă pentru evitarea retrogradării.

FC Schalke 04

Credit imagine: Getty Images

articol de Alex Ivan
Schalke își continuă parcursul dezastros din acest sezon. Formația din Gelsenkirchen a cedat sâmbătă în etapa a 8-a din Bundesliga pe teren propriu cu Wolfsburg și se regăsește pe poziția a 17-a în clasament. Schalke are cel mai slab atac din Bundesliga, la egalitate cu nou-promovata Arminia Bielefeld, cu doar 5 goluri marcate și cea mai fragilă defensivă, cu 24 de goluri încasate în 8 meciuri disputate.
Două goluri reușite în prima jumătate de oră a partidei de către Wout Weghorst și Xaver Schlager i-au asigurat lui Wolfsburg o victorie confortabilă pe Veltins Arena. Schalke este fără victorie în Bundesliga, în timp ce Wolfsburg aspiră la un loc de Champions League. “Royal Blues” se luptă pentru evitarea retrogradării.

Schalke, recorduri negative

Anul 2020 este unul de coșmar pentru fanii de pe Veltins Arena. În 29 de partide oficiale disputate în acest an, Schalke a reușit doar 3 victorii, dintre care una singură în Bundesliga. Până la victoria recentă cu 4-1 din DFB Pokal cu Schweinfurt, echipă de amatori, Schalke era fără succes din luna februarie, de la un 3-2 cu Hertha Berlin tot în cupă.
De atunci, formația de pe Veltins Arena a înregistrat o serie neagră de 22 de meciuri fără victorie în partidele oficiale, în care a pierdut în 13 rânduri și a încasat 52 de goluri. Royal Blues” nu au mai câștigat în Bundesliga din luna ianurie, de la un succes cu Borussia Monchengladbach, și de atunci au înregistrat 24 de meciuri fără victorie în campionatul german. Singura echipă din istorie care a trecut printr-o serie negativă mai lungă decât cea actuală a lui Schalke a fost Tasmania Berlin, în sezonul 1965/66, cu 31 de jocuri fără victorie în prima întrecere din Germania.

Probleme financiare seriose pentru Schalke

La sfărșitul lunii iunie, președintele lui Schalke din ultimii 19 de ani, Clemence Tonnies, și-a dat demisia de club. Acesta a lăsat formația din Bundesliga îngropată în datorii estimate la 200 de milioane de euro. Pandemia de coronavirus a afectat ulterior și mai mult finanțele clubului din Gelsenkirchen.
Într-o conferință de presă organizată după demisia fostului președinte, oficiali ai lui Schalke au ținut să își ceară iertare în mod public față de fanii de pe Veltins Arena.
”Nu putem continua în aceasta manieră. Imaginea publică a clubului a fost grav afectată în ultimele luni. Dorim să ne cerem iertare pentru greșelile pe care le-am comis. Noi, cei din conducere, suntem principalii vinovați pentru situația deplorabilă de la club”, a declarat Alexander Jobst, directorul departamentului de marketing a lui Schalke. Formația din Gelsenkirchen a anunțat că va lua măsuri pentru redresarea finanțelor clubului. Jobst a afirmat că salariile jucătorilor vor fi reduse la minimum și nu vor depăși 2.5 milioane de euro pe an.

Ce urmează pentru Schalke?

“Royal Blues” au terminat stagiune precedentă doar pe locul al 12-lea, după o a doua jumătate a sezonului dezastroasă. Schalke a fost întotdeauna o prezență constantă în cupele europene, însă clubul din Gelsenkirchen a luat startul în Europa doar de două ori în ultimele patru sezoane. De asemenea, Schalke se confruntă și cu imense probleme de lot, după ce i-a pierdut în vară pe Wenston McKennie, Alexander Nubel, Daniel Caligiuri și Guido Burgstaller. Clubul din Bundesliga l-a demis la sfârșitul lunii septembrie pe antrenorul David Wagner, omul care a retrogradat în 2019 cu Huddersfield. Noul manager, Manuel Baum, a adus primele puncte pentru Schalke din acest sezon, în remizele cu Union Berlin, Stuttgart și Mainz, dar a pierdut la scor cu Leipzig, Dortmund și Wolfsburg.
Schalke traversează una dintre cele mai negre perioade din istoria clubului. Pentru “Royal Blues” urmează două meciuri extrem de complicate cu Monchengladbach și Leverkusen, două formații ce evoluează în cupele europene. Elevii lui Baum vor spera la un rezultat pozitiv în partidele ulterioare cu Augsburg și Freiburg, formații în fața cărora Schalke a pierdut categoric în ultima întâlnire directă.
Problemele actuale de la club se reflectă în rezultatele înregistrate de echipa din Gelsenkirchen. Dacă Schalke va retrograda, ar părăsi Bundesliga pentru prima dată în ultimii 32 de ani.

Rezultatele zilei în Bundesliga

  • Bayern - Bremen 1-1
  • Bielefeld - Leverkusen 0-1
  • Hoffenheim - Stuttgart 3-3
  • Monchngladbach - Augsburg 1-1
  • Frankfurt - RB Leipzig 1-1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo