Campioana en-titre Bayern Munchen va intra în scenă duminică pe terenul lui Union Berlin. Într-un interviu oferit pentru Sport Bild, Karl-Heinz Rummenigge, președintele formației bavareze, a recunoscut că se așteaptă ca un număr uriaș de telespectatori să urmărească partidele din Bundesliga programate în acest weekend, având în vedere că va fi singura competiție de fotbal de anvergură transmisă la TV.
Bundesliga este primul campionat de top de pe glob care va fi reluat, motiv pentru care mă aștept să avem o audiență de miliarde de oameni, din toate colțurile lumii. În acest fel, fotbalul din Germania se va bucura de o promovare excelentă, la fel ca și clasa politică, care a făcut posibilă reluarea sezonului. | Karl-Heinz Rummenigge

Planul DFL: 18 echipe în sezonul 2020/2021 din Bundesliga

Bundesliga
Bayern i-a găsit înlocuitor lui Lewandowski. Super-transferul pregătit de bavarezi
23/05/2022 LA 11:59
Oficialii Ligii din Germania (DFL) vor avea de luat o decizie extrem de importantă până sâmbătă, înainte ca primele două eșaloane din Germania să fie reluate.
În ultima vreme s-a tot discutat în presa germană despre posibilitatea ca 22 de cluburi să ia startul în stagiunea 2020/2021 din Bundesliga, în cazul în care etapele rămase din sezonul curent nu vor fi disputate în întregime.
Primele două ligi din Germania cuprind câte 18 echipe. Potrivit regulamentului obișnuit, primele 2 echipe clasate în liga a 2-a vor promova direct în Bundesliga, în locul ultimelor 2 formații clasate. De asemenea, clubul de pe locul 3 din liga a 2-a va juca două meciuri de baraj (tur-retur) cu antepenultima echipă (locul 16) din Bundesliga.
Chiar dacă DFL își dorește ca sezonul curent să fie încheiat pe teren, oficialii germani iau în calcul și scenariul negativ, în care meciurile ar urma să fie anulate. Potrivit Kicker, DFL va propune ca sistemul promovării și retrogradării să rămână neschimbat, chiar dacă nu se vor disputa toate etapele. Astfel, regulamentul va fi respectat în mod obișnuit și sezonul viitor din Bundesliga va cuprinde tot 18 echipe.
De asemenea, sursa citată susține că DFL va propune ca echipele să-și schimbe stadioanele înaintea fiecărei etapă, în funcție de circumstanțe, pentru a fi evitat orice risc de răspândire a coronavirusului.
https://i.eurosport.com/2020/05/12/2817872.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Bundesliga
Lewandowski și Haaland, bătuți. Nkunku, desemnat jucătorul sezonului în Bundesliga
17/05/2022 LA 08:35
Bundesliga
Sărăbătoare fantastică la Gelsenkirchen, după ce Schalke a promovat în Bundesliga
08/05/2022 LA 11:03