Partida dintre Hertha Berlin și Freiburg, din etapa intermediară din Bundesliga, a fost amânată din cauza numeroaselor cazuri de Covid-19 la clubul din capitala Germaniei. Acest lucru i-a îngrijorat pe conducătorii fotbalului german, care au luat o măsură radicală pentru a nu avea surprize neplăcute în finalul stagiunii.
Mai exact, echipele vor fi obligate la izolare totală începând cu data de 3 mai. Astfel ultimele 3 etape se vor putea disputa fără riscul de a mai apărea focare de Covid-19 la vreo formație, iar sezonul va putea fi încheiat la data stabilită. Jucătorii și staff-urile tehnice vor intra într-un cantonament prelungit și vor ieși abia după ce sezonul va fi gata.
Bundesliga
Când a aflat Lewandowski că nu va câștiga Balonul de Aur 2021?
IERI LA 07:09

Echipele din Bundesliga vor sta în izolare totală pe finalul de sezon

Ultima etapă din Bundesliga este programată pe data de 22 mai. Decizia nu se rezumă numai la Bundesliga, ci și la Lia a 2-a și a 3-a din Germania. Formațiile care vor juca baraje de promovare-retrogradare vor fi nevoite să stea aproximativ o lună în izolare.
Metoda a fost aplicată cu succes în sezonul trecut, când Bundesliga a fost primul campionat din Europa care a început după pauza generată de izbucnirea pandemiei de Covid-19.
Măsura este una dură, dar aceasta este benefică, mai ales pentru jucătorii care vor juca la EURO. Eventuala prelungire a sezonului nu i-ar ajuta deloc pe acești jucători, care oricum vor avea o vacanță foarte scurtă între finalul competițiilor interne și startul pregătirilor pentru turneul final.
Bundesliga
Bayern îl "lovește" pe Kimmich unde îl "doare" mai rău. Decizie în cazul jucătorilor nevaccinați
21/11/2021 LA 12:09
Bundesliga
Jucătorii lui Bayern se autoflagelează după dezastrul cu Gladbach: "Am fost demolați"
28/10/2021 LA 11:11