Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Singurul jucător pe care vrea Erling Haaland să-l depășească: "Mai am mult de muncă"

Sebastian Ujica

Actualizat 21/02/2020 la 13:00 GMT+2

Erling Braut Haaland are un sezon pur și simplu fabulos.

BVB | Erling Haaland

Credit imagine: Imago

Golgheterul UEFA Champions League în acest sezon cu 10 goluri în 7 partide, Erling Braut Haaland trăiește un sezon de vis. După ce a marcat gol după gol la Salzburg, recordurile au continuat să cadă și după transferul la Dortmund.
Deși sunt făcute deja comparații cu felul în care jucau la vârsta lui jucători mari precum Cristiano Ronaldo sau Leo Messi, atacantul norvegian de 19 ani își dorește doar să-și depășească tatăl. Alf-Inge Håland a jucat pe postul de fundaș la Nottingham Forest, Leeds și Manchester City. El s-a retras în 2003, însă a revenit în fotbal 8 ani mai târziu pentru a juca câteva partide în liga a 3-a din Norvegia, pentru Rosseland BK. Haaland a vorbit despre acesta într-un interviu pentru site-ul oficial al Bundesliga.
Tatăl meu a fost un model pentru mine. Mereu mi-am spus că vreau să devin fotbalist profesionist la un nivel înalt. Să fiu mai bun decât el e un obiect iar el a jucat de 34 de ori pentru Norvegia și cred că are peste 200 de meciuri în Premier League, așa că mai am de muncă

Cum s-a adaptat la Dortmund

Haaland a vorbit și despre cum a fost primit la Borussia Dortmund, cea pentru care a marcat deja de 11 ori: 8 goluri în Bundesliga, 1 gol în Cupa Germaniei și 2 goluri în UEFA Champions League. A avut nevoie de doar 7 partide pentru a atinge acest prag.
Sunt aici de o lună, însă coechipierii mei sunt atât de buni încât e foarte ușor uneori să creezi ocazii, să joci cu ei. Când am mers pe stadion pentru prima dată, am stat pe bancă desigur, dar când am auzit Zidul Galben și tot stadionul cântând a fost un moment fantastic. Este un vis să joci în fața a 80.000 de oameni. E un alt nivel
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo