Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Szoboszlai, pe radarul lui Bayern Munchen! Anunțul unei legende a bavarezilor

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 17/11/2020 la 15:45 GMT+2

Dominik Szoboszlai este dorit de mai multe cluburi importante ale Europei, iar printre acestea se numără și Bayern Munchen. Tânărul maghiar a marcat golul decisiv care a calificat Ungaria la Euro 2020.

Dominik Szoboszlai

Credit imagine: Getty Images

articol de Alex Ivan
Szoboszlai abia a împlinit 20 de ani luna trecută și deja se află pe lista de transferuri a celor mai puternice echipe din Europa.
Talentatul mijlocaș a înscris golul decisiv care a calificat selecționata maghiară la Euro 2020. Szoboszlai a reușit o acțiune individuală de excepție în prelungirile duelului cu Islanda, pe care a finalizat-o cu un șut de la marginea careului. După calificarea Ungariei la Euro, cluburile importante de pe continent și-au intensificat interesul pentru serviciile jucătorului lui Salzburg.
Szoboszlai a fost adus în Austria de la juniorii lui Videoton. În ianuarie 2018, acesta a fost promovat la echipa mare a celor de la Salzburg. Szoboszlai valorează 25 de milioane de euro, conform Transfermarkt, și a înregistrat 22 de goluri și 33 de pase decisive în 74 de jocuri pentru campioana Austriei.

Lothar Matthaus îl compară pe Szboszlai cu Puskas

Legenda lui Bayern Munchen, Lothar Matthaus a declarat că bavarezii își doresc să-l transfere pe tânărul maghiar. Campionul mondial din 1990 are peste 300 de apariții în tricoul lui Bayern și peste 150 de prezențe la națională. Matthaus l-a comparat pe mijlocașul Salzburg cu cel mai mare fotbalist din istoria Ungariei, Ferenc Puskas.
“În Ungaria, Szoboszlai este deja comparat cu Ferenc Puskas. Este un jucător foarte talentat care poate evolua în zona centrală, dar și în bandă. Există posibilitatea să ajungă la RB Leipzig în ianurie, dar sunt sigur că toate cluburile importante din Europa sunt interesate de transferul său, inclusiv Bayern Munchen”, a afirmat Matthaus într-un interviu acordat pentru Abendzeitung Muenchen.
Întrebat ce jucători sunt indispensabili pentru reprezentativa Ungariei, leganda bavarezilor a adăugat “Dominik Szoboszlai este cu siguranță crucial. A marcat golul decisiv cu Islanda. Este foarte înzestrat, stilul său se aseamănă cu cel al lui Kai Havertz”.

Szoboszlai, pe radarul marilor cluburi

Jurnaliștii de la Sportsmail notează că Real Madrid este foarte interesată de serviciile tânărului maghiar. Florentino Perez plănuiește să-l aducă pe Szoboszlai la echipa care l-a consacrat pe Ferenc Puskas.
Arsenal se numără și ea printre formațiile care urmăresc progresul maghiarului, conform lui Matyas Esterhazy, agentul lui Szoboszlai. Mikel Arteta își dorește mai multă creativitate la mijlocul terenului, după ce tunarii au ratat transferul lui Houssem Aouar.
Stefano Pioli vrea să reinventeze linia mediană la AC Milan. În acest sens, formația de pe San Siro are în vedere să-i achiziționeze pe Dominik Szoboszlai și Tiemoue Bakayoko.
Următoarea partidă pentru “decarul” maghiarilor va fi miercuri împotriva Turciei în etapa a șasea din Liga Națiunilor.
picture

Dominik Szoboszlai, viitorul Ungariei

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo