Thiago Alcantara a început al 7-lea sezon la Bayern Munchen, un transfer surprinzător la acea vreme în condițiile în care era văzut ca un înlocuitor natural pentru Xavi în echipa Barcei. Thiago a plecat de la Barcelona pentru a juca mai mult și a găsit casa perfectă la Munchen.
Într-un interviu pentru site-ul oficial al clubului, Thiago a explicat motivele pentru care a ales-o pe Bayern și de ce nu vrea să mai joace la alt club în cariera sa. Jucătorul de 28 de ani s-a născut în Italia, acolo unde juca în acea perioadă Mazinho, tatăl său, fost internațional brazilian. Thiago a ales să reprezinte Spania la nivel de națională.

"Bayern e un club mare"

Liga
Barcelona are de unde alege! Nume uriașe pe lista interminabilă de jucători oferiți lui Xavi
ACUM 3 ORE
"Bayern este un club mare cu o idee clară. Este ceva foarte important. De exemplu, Ajax are de la Cruyff o cultură fotbalistică clară și o idee de joc caracteristică. Barcelona a implementat această cultură de la Cruyff și cele două au un stil asemănător. Bayern este un club cu propria filosofie care a rămas aceeași în ultimul deceniu, similar cu Ajax și Barca: să domine având mingea. Bayern s-a adaptat la această idee și a mizat pe jucători de calitate.
Sunt aici de 6 ani, am fost campioni în fiecare sezon și am luat 3 cupe, pe lângă faptul că am ajuns în semifinalele UEFA Champions League de 4 ori. Respect ceea ce spun oamenii și ceea ce critică. Nu răspund la nimic de acest fel. Tot ce încerc este să joc și să ofer cea mai bună versiune a mea" a spus Thiago.
Mă simt foarte bine la Munchen, familia mea este fericită aici. Munchen este un loc incredibil în care să trăiești. De ce nu m-aș retrage de aici?
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
ACUM 4 ORE
Liga
Barcelona i-a găsit deja un înlocuitor lui Dembele! Cine e fotbalistul dorit de Xavi pe Camp Nou
17/01/2022 LA 08:33