Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Transferul lui Haaland costă aproape 500 de milioane de euro, susține Mundo Deportivo

Cristian Mihală

Publicat 16/04/2021 la 10:01 GMT+3

Un eventual transfer al lui Erling Haaland în această vară ar costa aproape 500 de milioane de euro, anunță Mundo Deportivo. Barcelona și Real Madrid par să fie ieșit pentru moment din cursa pentru atacantul norvegian.

Erling Haaland

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid și Barcelona s-au arătat extrem de interesate de transferul lui Haaland, dar par că bat în retragere, după ce au înțeles cât de mult ar costa această afacere. Pe lângă suma de 165 de milioane de euro cerută de Dortmund, fotbalistul pretinde, potrivit sursei citate, un salariu de 35 de milioane de euro/an. Atât Real Madrid, cât și Barcelona voiau să îi ofere un contract pe 5 ani, deci doar din salariu ar cheltui 175 de milioane de euro.
La aceste sume se mai adaugă o mulțime de comisioane pe care clubul care vrea să își asigure serviciile norvegianului trebuie să le plătească. Cele mai mari ar fi cele de care s-ar bucura agentul Mino Raiola și tatăl fotbalistului, Alf Inge Haaland. S-a vorbit și de o primă de instalare pentru fotbalist, cifrată la 20 de milioane de euro, pe lângă salariu, astfel că în total toată afacerea "Haaland" ar costa spre 500 de milioane de euro anunță Mundo Deportivo.

Transferul lui Haaland, abia în 2022?

În aceste condiții, șansele ca Haaland să ajungă la Real Madrid sau Barcelona în această vară au scăzut teribil. Catalanii nu au forța financiară să realizeze o așa mutare, fiind într-o criză financiară profundă și având priorități în prelungirea contractelor lui Messi, Pedri și Ansu Fati. De partea cealaltă, Florentino Perez, are o altă țintă numărul unu pentru perioda de mercato din vară: Kylian Mbappe.
De altfel, Mino Raiola a bătut în ultima perioadă în retragere, confirmând că există șanse ca Erling să mai rămână un an la Dortmund. Planul e simplu pentru agent: din 2022, există o clauză de transfer de doar 75 de milioane de euro, astfel că impresarul e convins că, la așa sumă, poate obține mult mai multe beneficii pentru fotbalist și pentru el însuși.
"Pot să confirm că am fost la Dortmund pentru discuții. Michale Zorc (directorul sportiv al lui Dormtund) mi-a spus clar că nu vor să-l vândă pe Haaland în această vară. Le respect dorința, dar nu înseamnă că sunt de acord. Borussia a fost clară în ceea ce vrea, suntem ok cu asta. Nu este niciun război între noi si Dormtund, absolut, nu", a spus Raiola de curând pentru spaniolii de la sport.es.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo