În vârstă de 20 de ani, tânărul mijlocaș ofensiv maghiar va face în această iarnă saltul carierei. După ce a calificat Ungaria la turneul final al Campionatului European, marcând golul decisiv în barajul cu Islanda, fotbalistul a impresionat și în Champions League, în tricoul lui Salzburg.

În ciuda faptului că mari formații din Europa au fost pe urmele lui, Szoboszlai a ales matur: va merge la Leipzig, "sora mai mare" a lui Salzburg, unde va juca fără îndoială ca titular.

Fotbal
Rummenigge a confirmat! Bayern pregăteşte transferul anului: bavarezii devin "echipa perfectă"
22/01/2021 LA 11:51

Sky Sport Germania anunță că mutarea e ca și făcută, nemții urmând a plăti, înainte de Crăciun, clauz de reziliere în valoare de 25 de milioane de euro. Cluburile s-au pus de acord, directorul sportiv al lui Salzburg, Christop Freund, mergând în această săptămână la Leipzig pentru finalizarea negocierilor. Nemții sperau să plătească o sumă mai mică decât clauza de reziliere, dar în cele din urmă au înțeles că austriecii nu pot face concesii, în contextul în care mai multe grupări uriașe din Europa îl curteayă pe jucător.

Mutarea va fi anunțată oficial înainte de Crăciun, anunță sursa citată, fotbalistul maghiar urmând a-și pune semnătura pe un contract valabil pe următorii trei ani și jumătate.

4 goluri și 6 pase decisive a reușit Szoboszlai în acest sezon, pentru Salzburg. El a marcat de două ori și în Champions League, într-o grupă în care austriecii au luptat până în ultima etapă pentru calificarea în optimi. În stagiunea trecută, deși avea doar 19 ani, maghiarul de asemenea a impresionat, cifrele lui fiind fantastice: 9 goluri și 14 assisturi, în 27 de partide.

Cine este Dominik Szoboszlai, eroul Ungariei

Szoboszlai a fost desemnat jucătorul sezonului 2019/2020 în Austria. Pentru vârsta și înălțimea sa, de 1,86 m, este un jucător cu o viziune deosebită.

Posturile pe care a fost folosit au fost cele de mijlocaș ofensiv, în sistemul 3-4-1-2, sau mijlocaș stânga in 4-4-2, în funcție de abordarea tactica pe care Jesse Marsch a avut-o, în funcție de adversar.

Fiind dreptaci, caută adesea să intre în centru pentru a căuta șutul, dar mai dese sunt momentele în care printr-o pasă sau printr-un dribling reușește să deschidă jocul și să își pună coechipierii în situații favorabile de finalizare.

De asemenea, este un foarte bun executant al fazelor fixe. Arsenal și-a trimis deja scouterii la partidele lui Red Bull Salzburg, dar era clar că va avea concurență serioasă. Bayern, Milan și Lazio l-au pus pe lista de achiziții, dar Leipzig pare să fie marea câştigătoare.

Dominik Szoboszlai, viitorul Ungariei

Bundesliga
Declarația controversată a lui Mats Hummels, care îi va înfuria pe fanii și șefii Borussiei Dortmund
07/01/2021 LA 13:58
Fotbal
OFICIAL | Dominik Szoboszlai a semnat! Mijlocașul maghiar a fost deja prezentat la noua echipă
17/12/2020 LA 16:44