Stuttgart a plecat cu toate cele 3 puncte de pe terenul lui Werder Bremen, grație "dublei" reușite de Silas Wamangituka (21 de ani). Tânărul atacant a deschis scorul în prima repriză, din lovitură de la 11 metri, și tot el a risipit emoțiile oaspeților în minutul 90+1.
În prelungirile duelului, Wamangituka a profitat de o neatenție în defensiva lui Werder, după ce goalkeeper-ul Pavlenka a primit o pasă mult prea ușoară din partea unui coechipier, la marginea careului. Atacantul lui Stuttgart a interceptat și a rămas singur cu poarta goală.
Atunci, în loc să trimită simplu cu latul în plasă, jucătorul african a luat o decizie inedită. A așteptat să vină un adversar ca să-l atace, apoi, în ultima clipă, a șutat cu vârful piciorului cât de tare a putut, de pe linia porții.
Bundesliga
După Lewandowski, Bayern are mari emoții cu alt star! Între United și Real: mutare de 70 milioane €
30/06/2022 LA 07:53
https://i.eurosport.com/2020/12/07/2951053.png
Sursa foto: DAZN / Goal.com

Fază ca în curtea școlii într-un meci din Bundesliga: un jucător s-a oprit pe linia porții pentru a-și enerva adversarii

Jucătorii lui Werder au fost scoși din sărite de gestul lui Wamangituka și l-au acuzat de lipsă de fairplay și resepect. Mai mult, atacantul gazdelor, Selke, chiar s-a dus să-l confrunte pe teren, moment în care Wamangituka s-a panicat.
În cele din urmă, conflictul nu a escaladat, dar Wamangituka tot n-a scăpat nepedepsit. La rândul său, arbitrul central a considerat că gestul a fost lipsit de respect și l-a avertizat pe atacant cu cartonaș galben. Apoi, antrenorul lui Stuttgart a hotărât să-l scoată de pe teren în semn de nemulțumire față de atitudinea elevului său.
Selke a reușit să reducă din diferență după reluarea jocului, însă a fost prea târziu pentru ca Werder să mai obțină vreun punct.
La finalul partidei, chiar Selke a fost cel care a criticat aspru atitudinea lui Wamangituka:
"Nu a avut respect față de noi. A făcut un meci bun, dar trebuia să lovească direct mingea și să se bucure. În schimb, el a preferat să aștepte în fața porții", a spus Selke.
Bundesliga
Un fost ultras, noul președinte al lui Hertha Berlin
27/06/2022 LA 09:02
Bundesliga
Mario Goetze, la Frankfurt! Eintracht îşi face un adevărat "dream team"
20/06/2022 LA 09:15