Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Union Berlin vrea să le plătească testele COVID-19 celor 22.000 de abonați pentru un stadion plin

Ion Alexandru

Publicat 11/07/2020 la 11:12 GMT+3

Conducătorii fotbalului german încearcă să găsească soluții pentru ca fanii să se întoarcă pe stadioane odată cu începerea sezonului viitor. Union Berlin își dorește să aibă fanii aproape chiar din prima etapă a noului sezon, iar pentru acest lucru clubul este dispus să suporte cheltuielile pentru efectuarea testelor de Covid-19 ale suporterilor.

fanii lui Union Berlin sunt printre cei mai devotați din Budesliga

Credit imagine: Getty Images

articol scris de Nicu Alexandru Savin
Atașamentul suporterilor lui Union Berlin este cunoscut de întreaga lume a fotbalului. Fanii micuței echipe din capitala Germaniei au demonstrat de-a lungul timpului că sunt dispuși să facă sacrificii de orice fel pentru a contribui la pregresul clubului.
Oficialii lui Union dovedesc și ei că sunt aproape de fani în aceste momente dificile și că fac tot posibilul ca aceștia să poată susține echipa de pe stadion începând cu noul sezon, care este programat să pornească la drum pe 18 septembrie.
Mai exact, clubul lucrează la un proiect prin care se angajează să le plătească suporterilor testele pentru coronavirus, iar cei care vor fi declarați negativ să poată merge pe stadion la meciurile echipe favorite.
Momentan, orice activitate care presupune prezența a mai mult de 1000 de persoane este interzisă în Germania, cel puțin până la data de 24 octombrie, însă oficialii clubului berlinez speră să se ajungă la un consens, iar suporterii testați și declarați negativ să poată merge la stadion încă de la începutul sezonului.

"Enormă provocare organizațională și economică"

Punerea în aplicare a unui astfel de concept este "o provocare organizațională și economică enormă, pe care suntem fericiți să ne-o asumăm cu toată puterea noastră”, a subliniat președintele clubului, Dirk Zingler. Acesta a anunțat că clubul va suporta toate costurile acestui proiect. În prezent sunt luate în calcul mai multe variante prin care să se pună în aplicare acest proiect, iar când se vor găsi cele mai viabile soluții, reprezentanții clubului vor prezenta și autorităților planul lor.
În acest moment se ia în calcul ca fiecare suporter care dorește să fie prezent pe stadion va fi testat cu 24 de ore înaintea meciului, iar cei care vor ieși negativ vor putea fi prezenți în arenă.

Peste 20.000 de fani au card de suporter și aceștia vor avea prioritate în acest proiect

Union Berlin stadium before the match against Energie Cottbus
Union Berlin joacă meciurile de acasă pe un stadion cu 22.467 de locuri, unul destul de mic dacă ținem seama de celelalte arene din Bundesliga. Chiar și așa superterii lui Union creează o atmosferă extraordinară la fiecare partidă de pe teren propriu.
Prin acest proiect clubul intenționează să aibă stadionul plin chiar de la prima etapă a noului sezon, suportul fanilor fiind deosebit de important.
Union Berlin a promovat anul trecut pentru prima dată în Bundeliga, după ce a învins pe VFB Stuttgart în barajul de promovare/retrogradare. În acest sezon echipa a avut evoluții destul de bune și a terminat stagiunea pe locul 11, departe de grijile retrogradării.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo