articol scris de Nicu Alexandru Savin
Atașamentul suporterilor lui Union Berlin este cunoscut de întreaga lume a fotbalului. Fanii micuței echipe din capitala Germaniei au demonstrat de-a lungul timpului că sunt dispuși să facă sacrificii de orice fel pentru a contribui la pregresul clubului.
Oficialii lui Union dovedesc și ei că sunt aproape de fani în aceste momente dificile și că fac tot posibilul ca aceștia să poată susține echipa de pe stadion începând cu noul sezon, care este programat să pornească la drum pe 18 septembrie.
UEFA Europa Conference League
Echipele lui Mitriță și Stanciu continuă în Conference League! Toate rezultatele din ultima etapă
09/12/2021 LA 21:59
Mai exact, clubul lucrează la un proiect prin care se angajează să le plătească suporterilor testele pentru coronavirus, iar cei care vor fi declarați negativ să poată merge pe stadion la meciurile echipe favorite.
Momentan, orice activitate care presupune prezența a mai mult de 1000 de persoane este interzisă în Germania, cel puțin până la data de 24 octombrie, însă oficialii clubului berlinez speră să se ajungă la un consens, iar suporterii testați și declarați negativ să poată merge la stadion încă de la începutul sezonului.

"Enormă provocare organizațională și economică"

Punerea în aplicare a unui astfel de concept este "o provocare organizațională și economică enormă, pe care suntem fericiți să ne-o asumăm cu toată puterea noastră”, a subliniat președintele clubului, Dirk Zingler. Acesta a anunțat că clubul va suporta toate costurile acestui proiect. În prezent sunt luate în calcul mai multe variante prin care să se pună în aplicare acest proiect, iar când se vor găsi cele mai viabile soluții, reprezentanții clubului vor prezenta și autorităților planul lor.
În acest moment se ia în calcul ca fiecare suporter care dorește să fie prezent pe stadion va fi testat cu 24 de ore înaintea meciului, iar cei care vor ieși negativ vor putea fi prezenți în arenă.

Peste 20.000 de fani au card de suporter și aceștia vor avea prioritate în acest proiect

https://i.eurosport.com/2014/04/10/1215624.jpg
Union Berlin joacă meciurile de acasă pe un stadion cu 22.467 de locuri, unul destul de mic dacă ținem seama de celelalte arene din Bundesliga. Chiar și așa superterii lui Union creează o atmosferă extraordinară la fiecare partidă de pe teren propriu.
Prin acest proiect clubul intenționează să aibă stadionul plin chiar de la prima etapă a noului sezon, suportul fanilor fiind deosebit de important.
Union Berlin a promovat anul trecut pentru prima dată în Bundeliga, după ce a învins pe VFB Stuttgart în barajul de promovare/retrogradare. În acest sezon echipa a avut evoluții destul de bune și a terminat stagiunea pe locul 11, departe de grijile retrogradării.
Bundesliga
Haaland, de neoprit în Bundesliga! Norvegianul, dublă pentru Dortmund în succesul cu Union Berlin
19/09/2021 LA 17:44
Bundesliga
Bayern, pas greșit chiar înainte de returul cu PSG! Bavarezii au remizat cu Union Berlin
10/04/2021 LA 15:35