Erling Haaland este unul dintre cei mai "vânați" jucători ai momentului, cu Real Madrid în prim-plan. Campioana Spaniei visează să-l transfere pe atacantul Borussiei Dortmund încă din această vară, însă misiunea "galacticilor" se anunță aproape imposibilă.
Florentino Perez își punea mari speranțe în Super Ligă, însă competiția a rezistat numai 48 de ore, fiind suspendată la presiunea jucătorilor, fanilor și autorităților. Real Madrid, alături de 11 cluburi din Europa, aveau de gând să creeze Super Liga pentru a spori încasările anuale, însă lumea fotbalului n-a fost de acord. Motivul? Competiția respectivă ar fi accentuat în mod dramatic diferența dintre echipele bogate și celelalte din Europa.
Între timp, 9 dintre cele 12 cluburi fondatoare s-au retras din Super Ligă: Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Atletico Madrid, Inter și AC Milan. Real Madrid, Barcelona și Juventus vor rămâne implicate în board-ul competiției.
Bundesliga
După Lewandowski, Bayern are mari emoții cu alt star! Între United și Real: mutare de 70 milioane €
30/06/2022 LA 07:53

Erling Haaland, șanse minime să ajungă la Real Madrid în vară

Florentino Perez, președintele lui Real Madrid și, mai nou, al Super Ligii, a fost nevoit să-și accepte înfrângerea. Conducătorul de pe Santiago Bernabeu consideră că desființarea prematură a competiției europene va duce la o campanie de transferuri săracă atât la Madrid, cât și la celelalte echipe.
Ținând cont de datele problemei, Perez nu își face sperațe mari în contextul transferului lui Haaland sau Mbappe în această vară:
"În general, nu vor fi transferuri mari în această vară. Când banii nu circulă de la cluburile bogate la cele sărace, toată lumea are de suferit. Este imposibil să aduci jucători precum Mbappe sau Haaland fără Super Ligă, în general, nu doar pentru Real Madrid.", a spus Florentino Perez, pentru El Larguero.
Dacă încă mai existau speranțe în privința sosirii lui Haaland pe Santiago Bernabeu la vară, directorul sportiv al Borussiei Dortmund, Michael Zorc, le-a risipit definitiv. Oficialul nemților a asigurat că internaționalul norvegian va continua la Dortmund indiferent dacă echipa se va califica sau nu în Champions League.
"Am făcut o declarație clară despre cazul lui Haaland. Decizia nu va fi luată fără Borussia Dortmund. Nu contează pe ce loc terminăm, Erling va continua să joace pentru noi.", a spus Michael Zorc, pentru Sport 1.

Haaland, din nou în formă maximă

Haaland mai are contract cu Dortmund până în 2024. Totuși, în vara anului 2022 va putea fi activată o clauză de reziliere în valoare de 75 milioane de euro, stabilită printr-un acord verbal de conducerea nemților și impresarul Mino Raiola.
"Cyborgul" norvegian din atacul lui Dortmund și-a revenit la forma sa optimă, după câteva meciuri în care n-a mai reușit să înscrie. În presa internațională s-a scris inclusiv despre dorința lui Haaland de a pleca de la echipă la finalul sezonului, dacă "galben-negrii" vor rata calificarea în UEFA Champions League.
"Foamea noastră este încă vie!", a scris Erling Haaland, astăzi, pe contul de Twitter.
  • Cu 4 etape rămase până la finalul sezonului, Dortmund se află pe locul 5 în Bundesliga, care asigură accesul în Europa League. Haaland&Co se află la 4 puncte în spatele zonei de UEFA Champions League.
  • În actualul sezon, Haaland a marcat 35 de goluri în 37 de meciuri.
Bundesliga
Un fost ultras, noul președinte al lui Hertha Berlin
27/06/2022 LA 09:02
Bundesliga
Mario Goetze, la Frankfurt! Eintracht îşi face un adevărat "dream team"
20/06/2022 LA 09:15