Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Werder Bremen a rămas în Bundesliga! Theuerkauf le-a făcut cadou "verzilor"victoria în baraj

Cristian Mihală

Actualizat 07/07/2020 la 11:42 GMT+3

Werder Bremen a câștigat barajul cu Heidenheim și va juca și în sezonul viitor în Bundesliga, în timp ce micuța Heidenheim ratează ocazia de a fi pentru prima dată pe prima scenă a fotbalului german.

Werder Bremen a rămas în Bundesliga

Credit imagine: Getty Images

articol scris de Nicu Alexandru Savin
După ce în partida tur jucată la Bremen săptămâna trecută cele două echipe s-au anihilat reciproc și au terminat la egalitate, scor 0-0, returul de aseară a fost mult mai spectaculos. Werder a deschis scorul în minutul 3 prin autogolul lui N.Theuerkauf, după care s-a mulțumit să se apere atent, cedând inițiativa gazdelor care au dominat teritorial, dar nu au tras nici măcar un șut pe poartă până la pauză.
În partea secundă meciul s-a desfășurat după aceleași direcții, iar eforturile gazdelor au fost răsplătite în minutul 85, când golgheterul T.Kleindienst a restabilit egalitatea. Chiar și așa, Heidenheim mai avea nevoie de un gol pentru a ieși învingătoare din acest baraj și a continuat să atace, dar nefericitul N.Theuerkauf a mai comis încă o gafă monumentală în prelungirile partidei, de care a profitat L.Augustinsson, care a înscris pentru 2-1. Cei de la Heidenheim au mai reușit încă o dată egalarea, în minutul 90+7, în urma unui penalty trasnformat de același T.Kleindienst, dar din păcate pentru ei a fost prea târziu, aceasta fiind ultima fază a meciului.
Werder Bremen.

Werder Bremen rămâne în Bundesliga

Astfel, Werder Bremen scapă ca prin urechile acului de o retrogradare care la un moment dat părea iminentă. După ce au ajuns pe locul de baraj în ultima etapă din Bundesliga, când au învins acasă pe FC Koln cu 6-1, iar Fortuna Dusseldorf a pierdut în deplasarea de la Union Berlin la scor de neprezentare, "verzii" au trecut cu bine și peste barajul cu Heidenheim și vor evolua și în sezonul viitor în prima ligă germană. O singură dată a retrogradat Werder Bremen în istoria sa de 120 de ani, în urmă cu fix 40 de ani. Atunci a revenit după doar un sezon în Bundesliga și de atunci a jucat doar pe prima scenă.
De cealaltă parte, Heidenheim ratează șansa de a promova pentru prima dată în elita fotbalului german, dar evoluțiile din acest sezon îi pot da speranțe pentru îndeplinirea acestui obiectiv în sezonul următor.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo