Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xabi Alonso va fi noul antrenor de la Borussia Monchengladbach!

Cosmin Cioboata

Actualizat 22/03/2021 la 12:50 GMT+2

Xabi Alonso (39 de ani) va fi noul antrenor de la Borussia Monchengladbach. Fostul mijlocaș legendar, care și-a început recent cariera pe banca tehnică, îl va înlocui la finalul sezonului pe Marco Rose, confirmat deja la Borussia Dortmund.

Wurde erneut angeklagt: Xabi Alonso

Credit imagine: SID

Xabi Alonso se pregătește pentru un pas important în cariera de antrenor. Fostul campion european și mondial a ajuns la un acord cu Borussia Monchengladbach și va ocupa postul de tehnician al nemților începând din sezonul următor, anunță cotidianul Bild.

Xabi Alonso va fi noul antrenor de la Borussia Monchengladbach!

Monchengladbach a anunțat deja, la începutul anului, că Marco Rose va părăsi banca tehnică la finalul sezonului și va semna cu Borussia Dortmund.
Xabi Alonso va bifa astfel prima sa experiență la o echipă de prim rang. Fostul internațional iberic a mai pregătit până acum juniorii lui Real Madrid (2018-2019) și echipa secundă a celor de la Real Sociedad (2019 - prezent).

Xabi Alonso, șansă uriașă la începutul carierei de antrenor

Jocul Borussiei Monchengladbach a scăzut enorm în ultima vreme, mai ales după anunțul că Marco Rose va părăsi echipa la finalul stagiunii. Formația germană a fost eliminată din optimile UEFA Champions League de Manchester City și a coborât până pe locul 10 în Bundesliga, la 4 puncte în spatele locurilor de cupe europene.
Conducerea lui Gladbach era așteptată să aducă un antrenor cu experiență, care să poată redresa echipa, însă oficialii au avut alte planuri. Nemții sunt dispuși să mizeze pe Xabi Alonso, un antrenor fără experiență într-un campionat de top, dar care a bifat performanțe extraordinare în timpul carierei de jucător.
Fostul mijlocaș are un CV impresionant, în frunte cu Liverpool, Real Madrid și Bayern Munchen. Alonso a cucerit 14 trofee alături de echipele de club, printre care se numără 2 Ligi ale Campionilor, în 2005 și 2014.
Xabi Alonso a impresionat și la naționala Spaniei, alături de care a câștigat Euro 2008, Euro 2012 și Campionatul Mondial din 2010.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo