Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Youssoufa Moukoko este viitorul Borussiei Dortmund! Cifrele sale sunt peste Haaland, de la 15 ani

Ion Alexandru

Actualizat 25/10/2020 la 10:31 GMT+2

Youssoufa Moukoko are doar 15 ani și face furori la echipa u19 de la Borussia Dortmund. Atacantul născut în Camerun, dar care a jucat deja la naționalele juniori ale Germaniei are 13 goluri în primele 4 meciuri ale sezonului.

Youssoufa Moukoko este copilul care marchează pe bandă rulantă la juniorii Borussiei Dortmund

Credit imagine: Eurosport

Există o singură explicație pentru faptul că Youssoufa Moukoko nu a debutat încă la echipa mare a Borussiei Dortmund. Conform regulilor UEFA și Bundesliga, atacantul născut la Younde trebuie să împlinească 16 ani. Deja data de 20 noiembrie este trecută cu roșu în calendarul fanilor de la Dortmund!

Moukoko, cifre fabuloase la juniori

Moukoko are deja 196 de goluri în doar 124 de meciuri pentru echipele U15, U17 și U19 ale Borussiei Dortmund! Cu asta se poate lăuda puștiul de 15 ani care rupe plasele în Germania. Crescut de St. Pauli, Moukoko a marcat de 4 ori în ultimul meci de campionat al echipei sub 19 ani de la Dortmund.

Haaland impresionat de cifrele lui Youssoufa Moukoko

Evoluțiile bune de la juniori l-au adus în atenția tehnicianului Lucien Favre, care l-a luat în această vară la pregătire în lotul primei echipe. Moukoko i-a impresionat pe jucătorii echipei mari, iar Erling Haaland a avut numai cuvinte de laudă la adresa sa.
"Este mult mai bun decât eram eu la 15 ani. El se antrenează la Borussia Dortmund și ține pasul cu noi. Eu eram la clubul care m-a crescut, Bryne FK, când aveam 15 ani. Nu există grad de comparație. Dar nu e ușor să fii atât de bun. Presiunea poate să fie mare. Nu am văzut niciodată un copil de 15 ani atât de bun"
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo