După un început șters de partidă, gazdele au deschis scorul printr-o reușită cu adevărat superbă. Pentru a șaptea oară consecutiv, Bayern s-a văzut condusă însă bavarezii au fost martorii unei execuții remarcabile de la marginea careului, un voleu sublim reușit de Patrick Shick la care Neuer nu a avut niciun răspuns.
Leverkusen a continuat să domine clar meciul iar gazdele au căutat constant să profite de slăbiciunea defensivă a bavarezilor: linia de apărare extrem de avansată care a fost constant expusă la ritmul excelent al unor jucători rapizi precum Bailey, Diaby sau Schick.
Cu toate acestea, deși jocul lui Bayern a suferit serios iar elevii lui Flick nu reușiseră niciun șut pe poartă până atunci, în minutul 43 cine altcineva decât Robert Lewandowski a adus egalarea. Sane i-a pasat lui Muller pe partea dreaptă iar centrarea sa nu este ajunsă nici de Tah, nici de Hradecky, ci de Lewandowski, cel care a marcat golul cu numărul 252 în Bundesliga. Unul dintre cele mai simple, dar unul dintre cele mai importante.
Bundesliga
Cristiano Ronaldo s-a lovit de primul refuz după despărțirea de United! Clubul care i-a închis ușa
29/11/2022 LA 13:32

Leverkusen - Bayern 1-2. Lewandowski arată de ce este cel mai bun jucător din lume

A urmat o a doua repriză echilibrată, în care ambele echipe au căutat victoria. Leverkusen a căutat să încurce campioana printr-un pressing sufocant și pase filtrante care surprindeau constant defensiva bavarezilor.
Cu toate acestea, în final, tot Bayern a câștigat. Deznodământul inevitabil în Bundesliga în ultimii ani. Tah a pierdut posesia în minutul 93 iar Bayern a profitat. Kimmich i-a pasat excelen lui Lewandowski iar polonezul a finalizat cu precizie în ultimele secunde ale prelungirilor.
Bayern este așadar lider înainte de pauza de iarnă din Bundesliga.

Clasament Bundesliga după 13 etape

1. Bayern Munchen 30p
2. Bayer Leverkusen 28p
3. RB Leipzig 28p
4. Dortmund 22p
5. Union Berlin 21p
Documentarul "Loving Maradona" va fi difuzat pe Eurosport 1 luni seară, de la ora 0:00, după partida de Premier League dintre Chelsea și West Ham. Documentarul va putea fi urmărit și marți, de la ora 16:00, tot pe Eurosport 1.
https://i.eurosport.com/2020/12/18/2957487.jpg
Fotbal
Japonezii care l-au învins pe Neuer joacă în Bundesliga! "Samuraii" au doar 6 victorii la Mondial
23/11/2022 LA 16:00
Bundesliga
Bayern se distanțează în fruntea clasamentului din Bundesliga! 8 meciuri fără eșec pentru bavarezi
12/11/2022 LA 19:27