Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern Munchen, victorie la limită pe terenul lui Augsburg! Lewandowski, din nou decisiv

Cosmin Cioboata

Publicat 20/01/2021 la 23:57 GMT+2

Bayern Munchen s-a impus la limită în meciul cu Augsburg, scor 1-0, în etapa a 17-a din Bundesliga. Campioana Germaniei a obținut victoria grație golului marcat de Robert Lewandowski din penalty, în prima repriză.

Robert Lewandowski celebrates scoring for Bayern Munich

Credit imagine: Getty Images

Bayern Munchen a avut parte de încă un meci complicat, în care a obținut la limită victoria. După ce în etapa precedentă s-a impus cu emoții în fața lui Freiburg, scor 2-1, trupa lui Hansi Flick a avut nevoie de un penalty ca să plece cu cele 3 puncte de pe terenul lui Augsburg.
Bayern a beneficiat de o lovitură de la 11 metri în minutul 13, după ce Rani Khedira a faultat în careu. Lewandowski a "arestat" mingea și și-a asumat responsabilitatea. Atacantul polonez a trimis în colțul din dreapta și l-a păcălit pe goalkeeper-ul Rafal Gikiewicz.

Bayern Munchen, victorie la limită pe terenul lui Augsburg! Lewandowski, din nou decisiv

Gnabry putea să dubleze avantajul bavarezilor în minutul 23, dar șutul său a fost respins de portarul lui Augsburg. Același Gnabry și-a mai trecut o ratare în cont spre finalul primei reprize, când Gikiewicz a intervenit din nou salvator. Lewandowski a lovit bara în minutul 43, iar la vestiare s-a intrat cu avantaj minim în dreptul lui Bayern.
Ritmul partidei a scăzut semnificativ în partea secundă. Tensiunea a crescut brusc în minutul 75, când Pavard a comis henț în propriul careu, iar arbitrul a acordat penalty pentru Augsburg. Alfred Finnbogason a executat lovitura, dar a trimis ghinionist în bară, iar Bayern a scăpat.
S-a încheiat 1-0 pentru trupa lui Flick, care a bifat primul meci fără gol primit în Bundesliga, după 13 etape.

Neuer a egalat recordul deținut de Oliver Kahn: 196 meciuri în care a blocat poarta, în Bundesliga

A fost al 196-lea meci fără gol primit de Manuel Neuer în Bundesliga. Actualul portar al lui Bayern a egalat astfel recordul deținut de legendarul Oliver Kahn.
Grație golului din această seară, Lewandowski a ajuns la cota 22 în actualul sezon din Bundesliga.
După 17 etape, Bayern continuă să fie lider în Germania, cu 4 puncte avans față de locul secund, ocupat de RB Leipzig. Podiumul este completat de Leverkusen, aflată la 7 lungimi sub formația pregătită de Flick.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo