Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Borussia Dortmund, umilită de Stuttgart pe teren propriu! Oaspeții s-au impus cu 5-1

Eurosport
DeEurosport

Publicat 12/12/2020 la 20:00 GMT+2

Borussia Dortmund a suferit astăzi o înfrângere umilitoare în etapa a 11-a din Bundesliga. Gazdele au cedat cu 1-5 în fața celor de la Stuttgart.

Borussia Dortmund

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alex Ivan
Dortmund a cedat pe teren propriu în Bundesliga pentru a doua oră consecutiv, după ce pierduse cu 1-2 cu Koln în runda a 9-a. Elevii lui Lucien Favre au fost umiliți de nou-promovata Stuttgart, care a înscris de cinci ori în poarta lui Burki.
Stuttgart a început bine duelul de pe Signal Iduna Park și a blocat construcția Borussiei prin pressing-ul avansat făcut la nivelul fundașilor centrali. Stuttgart a obținut o lovitură de pedeapsă după un fault al lui Emre Can asupra lui Mateo Klimowicz, iar Silas Wamangituka a transformat de la punctul cu var în minutul 26. Oaspeții au fost apoi aproape să-și dubleze avantajul, dar reluarea lui Tanguy Coulibaly a fost parată de Roman Burki. Borussia Dortmund a reușit să restabilească egalitatea în minutul 39, când Gio Reyna a marcat dintr-o pasă lungă de senzație furnizată de Raphael Guerreiro.

Dortmund-Stuttgart 1-5|Șoc pe Signal Iduna Park

În repriza secundă, oaspeții s-au dezlănțuit. După doar opt minute de la revenirea de la cabine, Wamangituka a reușit a doua “dublă” în tot atâtea partide de Bundesliga din pasa lui Orel Mangala. Lucien Favre a încercat să schimbe fața echipei sale și a schimbat sistemul de joc, introducându-l pe Reinier în locul lui Emre Can. Eforturile sale n-au avut efectul scontat, iar Stuttgart și-a dublat avantajul prin Philipp Forster în minutul 60. Trei minute mai târziu, Coulibaly și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, după ce l-a driblat elegant pe Mats Hummels.
Dortmund a replicat printr-un șut al lui Jadon Sancho, care a fost însă apărat fără probleme de către portarul advers. Reyna a fost și el aproape să facă “dubla”, dar golul său a fost anulat pe motiv de offside. În minutele de prelungire, Nicolas Gonzalez a închis tabela la 5-1 pentru oaspeți, iar Borussia Dortmund a suferit a patra înfrângere din acest sezon de Bundesliga.

Dortmund suferă în lipsa spectatorilor

Signal Iduna Park este recunoscut în lumea fotbalului datorită acelui “yellow wall” format de fani în peluza stadionului. În lipsa suporterilor, echipa nu mai are aceeași forță pe teren propriu. Borussia Dortmund a suferit șase înfrângeri în opt meciuri de Bundesliga disputate acasă fără spectatori. Elevii lui Favre au pierdut doar o singură partidă din cele 32 de meciuri jucate acasă sub comanda antrenorului elvețian.
Dortmund a pierdut și cu Koln în precedentul duel de campionat. Oaspeții au marcat din două cornere copiate la indigo. Skhiri a reușit atunci primele sale goluri din acest sezon de Bundesliga. Finalul acelei partide a fost marcat de ratarea monumentală din ultimele minute al lui Erling Haaland.

Stuttgart, revelația din Bundesliga

Nou-promovata ocupă în acest moment poziția a 7-a în clasamentul din Bundesliga. Stuttgart este neînvinsă în deplasare în acest sezon, având patru victorii și două remize pe teren străin. Doar Bayern Munchen și Bayer Leverkusen înregistrează un record mai bun în deplasare. De asemenea, Stuttgart a reușit să puncteze cel puțin o dată în fiecare partidă disputată în sezonul 2020/21, iar șapte dintre golurile înscrise au venit în urma unei greșeli forțate a adversarului.
Cele două goluri înscrise până acum în Bundesliga de către Coulibaly au fost împotriva lui Bayen Munchen și Borussiei Dortmund, cele mai mari formații din Germania. De asemenea, Silas Wamangituka a reușit “dubla” în ultimele două partide de campionat.

Echipele de start

Dortmund: Bürki - Can (Reinier 59'), Hummels, Akanji (Zagadou 85') - Morey, Bellingham (Schulz 64'), Witsel, Guerreiro (Moukoko 86') - Sancho (Brandt 85'), Reus (c), Reyna
Absenți: Delaney, Haaland, Hazard, Meunier, Schmelzer
Stuttgart: Kobel - Mavropanos (Stenzel 88'), Anton, Kempf (c) - Silas (Massimo 67'), Mangala, Endo, Sosa - Förster (Egloff 77') - Coulibaly (Gonzalez 67'), Klimowicz (Churlinov 88')
Absenți: Al Ghaddioui, Castro, Cisse, Didavi, Karazor, Thommy
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo