Articol scris de Cătălin Furculescu (footballscouting.ro)
Florian Wirtz(Bayer Leverkusen) este adolescentul care a bătut recordurile de precocitate in Bundesliga, fiind astfel cel mai tânăr debutant, dar și cel mai tânăr marcator din istoria primei ligi din Germania, și se așteapta de la el sa umple golul lăsat de Kai Havertz odată cu plecarea acestuia la Chelsea.
Wirtz și-a făcut debutul la seniori la doar două săptămâni după ce a împlinit 17 ani, într-o victorie cu 4-1 la Werder Bremen, în mai. Ulterior l-a depășit pe Havertz drept cel mai tânăr marcator al lui Leverkusen, când a în infrângerea cu 4-2 în fața celor de la Bayern München (17 ani și 34 de zile).
UEFA Europa Conference League
Noul sistem al lui Chelsea și cum ar putea să facă diferența în partida cu Manchester City
14/01/2022 LA 19:06

Florian Wirtz, noua stea de la Leverkusen

Wirtz, puștiul cu viziune de joc

Una dintre principalele sale atuuri este viziunea, găsirea de spații prin pase filtrante sau în spatele apărării fiind capitole la care excelează. O altă calitate de menționat este aceea că își folosește aproape la fel de bine ambele picioare, pretându-se perfect în rolul de mijlocaș ofensiv într-un sistem 4-2-3-1.
Directorul academiei de la Bayer spunea despre el ca rar a văzut un jucător ofensiv care lucrează atât de mult și la faza defensivă, în ciuda faptului că se poate baza doar pe abilitatea sa ofensivă. Vrea să câștige și fiecare duel defensiv, iar asta îl face un jucător complet.
Cu siguranță scouterii echipelor mari au pus ochii pe tânărul german, dar, momentan, Florian Wirtz pare să urmeze cursul natural și să crească precum predecesorul săuînainte de a face pasul către o altă etapă a carierei sale.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

EUROSCOUT, a 12-a ediție, cu Cătălin Furculescu

Premier League
Man United, gata să ofere 70 de milioane de € pentru un star din Bundesliga! Puștiul-minune dorit
26/12/2021 LA 12:06
Premier League
Problemele din atacul lui Chelsea! Care poate fi cheia succesului pentru Thomas Tuchel
11/12/2021 LA 10:16