Articol scris de Cătălin Furculescu (footballscouting.ro)
Florian Wirtz(Bayer Leverkusen) este adolescentul care a bătut recordurile de precocitate in Bundesliga, fiind astfel cel mai tânăr debutant, dar și cel mai tânăr marcator din istoria primei ligi din Germania, și se așteapta de la el sa umple golul lăsat de Kai Havertz odată cu plecarea acestuia la Chelsea.
Wirtz și-a făcut debutul la seniori la doar două săptămâni după ce a împlinit 17 ani, într-o victorie cu 4-1 la Werder Bremen, în mai. Ulterior l-a depășit pe Havertz drept cel mai tânăr marcator al lui Leverkusen, când a în infrângerea cu 4-2 în fața celor de la Bayern München (17 ani și 34 de zile).
Premier League
Klopp: "Unii pot spune că Chelsea a fost 45 de minute cu 3 clase peste". Tuchel şi-a lăudat echipa
28/08/2021 LA 20:40

Florian Wirtz, noua stea de la Leverkusen

Wirtz, puștiul cu viziune de joc

Una dintre principalele sale atuuri este viziunea, găsirea de spații prin pase filtrante sau în spatele apărării fiind capitole la care excelează. O altă calitate de menționat este aceea că își folosește aproape la fel de bine ambele picioare, pretându-se perfect în rolul de mijlocaș ofensiv într-un sistem 4-2-3-1.
Directorul academiei de la Bayer spunea despre el ca rar a văzut un jucător ofensiv care lucrează atât de mult și la faza defensivă, în ciuda faptului că se poate baza doar pe abilitatea sa ofensivă. Vrea să câștige și fiecare duel defensiv, iar asta îl face un jucător complet.
Cu siguranță scouterii echipelor mari au pus ochii pe tânărul german, dar, momentan, Florian Wirtz pare să urmeze cursul natural și să crească precum predecesorul săuînainte de a face pasul către o altă etapă a carierei sale.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

EUROSCOUT, a 12-a ediție, cu Cătălin Furculescu

Premier League
Chelsea devine indestructibilă! Abramovich îi mai transferă lui Tuchel un super-jucător: Kounde
24/08/2021 LA 07:12
Premier League
Premier League 2021/22: Chelsea | Echipa londoneză este o candidată serioasă la titlu în acest sezon
26/07/2021 LA 13:28