Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#EuroScout Jamal Musiala, viitorul lui Bayern

Ion Alexandru

Publicat 11/12/2020 la 17:30 GMT+2

Jamal Musiala are doar 17 ani, dar calitățile sale au fost remarcate de Hansi Flick și a început să jaoce pentru Bayern. Euroscout a analizat posibilitățile de creștere ale puștiului crescut de Chelsea.

Jamal Musiala

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Cătălin Furculescu (footballscouting.ro)
Jamal Musiala este un internațional englez de juniori care s-a născut lângă Frankfurt, dar și-a petrecut o mare parte din copilărie în Anglia, unde el și familia sa s-au mutat când avea șapte ani. Mijlocașul ofensiv a petrecut patru luni cu Southampton înainte de a fi observat de Chelsea.
Progresul său a fost rapid, iar Musiala și-a făcut debutul pentru echipa U18 a lui Chelsea la vârsta de doar 15 ani, două luni și 13 zile. În timp ce facea furori la academia lui Chelsea, Musiala excela și pe scena internațională. A jucat pentru echipa Angliei U15 la doar 13 ani.
picture

#EuroScout Jamal Musiala

Musiala, surpriza lui Hansi Flick

Musiala a venit in Bavaria vara trecută, la vârsta de doar 16 ani. Adolescentul a creat în medie un gol sau o pasa de gol la fiecare 105 minute la Bayern U17 înainte de a fi promovat imediat la U19. După reluarea campionatelor după pauza din timpul carantinei, Musiala și-a făcut debutul în liga a treia germană pentru echipa a doua a Bayernului, marcând o dublă la al doilea sau meci. În etapa a33a a sezonului trecut de Bundesliga, Musiala a intrat împotriva lui Freiburg pentru a deveni cel mai tânăr jucător al lui Bayern din Bundesliga, la doar 17 ani și 115 zile.
A devenit devenint cel mai tânăr marcator al clubului bavarez, bătând recordul lui Roque Santa Cruz, cu al optulea gol într-o victorie cu 8-0 asupra lui Schalke în prima etapa a noului sezon.
Musiala este un jucător foarte versatil care poate juca pe orice poziție în atac. În timp ce era obișnuit să joace ca mijlocaș ofensiv la juniori, Flick îl foloseste ca aripă inversă in partea stângâ. Din această poziție, tânărul englez se poate deplasa în centru și poate trage sau crea oportunități de gol.
Principala lui abilitate este driblingul, având cea mai mare medie din Bundesliga la acest capitol.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
picture

EUROSCOUT, a 15-a ediție, cu Cătălin Furculescu

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo