Articol scris de Cătălin Furculescu (footballscouting.ro)
Jamal Musiala este un internațional englez de juniori care s-a născut lângă Frankfurt, dar și-a petrecut o mare parte din copilărie în Anglia, unde el și familia sa s-au mutat când avea șapte ani. Mijlocașul ofensiv a petrecut patru luni cu Southampton înainte de a fi observat de Chelsea.
Progresul său a fost rapid, iar Musiala și-a făcut debutul pentru echipa U18 a lui Chelsea la vârsta de doar 15 ani, două luni și 13 zile. În timp ce facea furori la academia lui Chelsea, Musiala excela și pe scena internațională. A jucat pentru echipa Angliei U15 la doar 13 ani.
Cupa Mondială FIFA
Xavi a dezvăluit cine l-a impresionat în Qatar! Marele rival amintit și ce a spus despre Messi
28/11/2022 LA 17:09

#EuroScout Jamal Musiala

Musiala, surpriza lui Hansi Flick

Musiala a venit in Bavaria vara trecută, la vârsta de doar 16 ani. Adolescentul a creat în medie un gol sau o pasa de gol la fiecare 105 minute la Bayern U17 înainte de a fi promovat imediat la U19. După reluarea campionatelor după pauza din timpul carantinei, Musiala și-a făcut debutul în liga a treia germană pentru echipa a doua a Bayernului, marcând o dublă la al doilea sau meci. În etapa a33a a sezonului trecut de Bundesliga, Musiala a intrat împotriva lui Freiburg pentru a deveni cel mai tânăr jucător al lui Bayern din Bundesliga, la doar 17 ani și 115 zile.
A devenit devenint cel mai tânăr marcator al clubului bavarez, bătând recordul lui Roque Santa Cruz, cu al optulea gol într-o victorie cu 8-0 asupra lui Schalke în prima etapa a noului sezon.
Musiala este un jucător foarte versatil care poate juca pe orice poziție în atac. În timp ce era obișnuit să joace ca mijlocaș ofensiv la juniori, Flick îl foloseste ca aripă inversă in partea stângâ. Din această poziție, tânărul englez se poate deplasa în centru și poate trage sau crea oportunități de gol.
Principala lui abilitate este driblingul, având cea mai mare medie din Bundesliga la acest capitol.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

EUROSCOUT, a 15-a ediție, cu Cătălin Furculescu

Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial Qatar 2022 | Spania și Germania, mari favorite în Grupa E! Cine ia primul loc?
18/11/2022 LA 14:54
Bundesliga
Bayern se distanțează în fruntea clasamentului din Bundesliga! 8 meciuri fără eșec pentru bavarezi
12/11/2022 LA 19:27