Week-end-ul din Bundesliga a început cu o surpriză uriașă, Bayern pierzând cu 3-2 la Gladbach după ce a condus cu 2-0, iar astăzi etapa a continuat cu un nou rezultat notabil.
Schalke 04 a obținut prima victorie în campionat după aproape un an. Ultima victorie a "minerilor" data din 17 ianuarie 2020. De atunci, Shalke a jucat 31 de meciuri în campionat fără a mai obține vreun succes și risca să doboare un record negativ.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Bundesliga
Bayern se distanțează în fruntea clasamentului din Bundesliga! 8 meciuri fără eșec pentru bavarezi
12/11/2022 LA 19:27

Schalke a câștigat după aproape un an în Bundesliga

Elevii proaspăt instalatului Christian Gross au reușit totuși să oprească această serie negativă și nu au făcut-o oricum, ci printr-o victorie la scor în fața celor de la Hoffenheim. Tânărul american Matthew Hoppe a marcat un hattrick (min.42, 57 și 63), în timp ce marocanul Amine Harit a marcat golul de 4-0 (min.80).
Victoria în sine a fost o reală performanță pentru Schalke, în timp ce reușitele lui Hoppe au marcat o premieră pentru fotablul german. Atacantul de numai 19 ani a devenit primul american care marchează un hattrick în Bundesliga. Astfel, el se anunță un fotbalist de mare perspectivă, înfroșând rândul fotbaliștilor de peste ocean care au început să impresioneze în ultima vreme în campionatele tari ale Europei.
Prin victoria de astăzi, Schalke a scăpat și de ultima poziție în clasament. Echipa lui Gross a acumulta 7 puncte, cu unul mai mult decât Mainz, o altă formație cu numai un succes în acest sezon, care astăzi a fost învinsă cu 2-0 pe teren propriu de Eintracht Frankfurt, viitoarea adversară a lui Schalke în Bundesliga.
Bundesliga
Cum s-au descurcat Bayern și Dortmund în etapa a 11-a din Bundesliga. Rezultate + Clasament
22/10/2022 LA 16:00
Fotbal
#VOCE Top 5 antrenori tineri care fac furori în cele mai importante campionate din Europa
11/10/2022 LA 06:19