Week-end-ul din Bundesliga a început cu o surpriză uriașă, Bayern pierzând cu 3-2 la Gladbach după ce a condus cu 2-0, iar astăzi etapa a continuat cu un nou rezultat notabil.

Schalke 04 a obținut prima victorie în campionat după aproape un an. Ultima victorie a "minerilor" data din 17 ianuarie 2020. De atunci, Shalke a jucat 31 de meciuri în campionat fără a mai obține vreun succes și risca să doboare un record negativ.

Bundesliga
#Euroscout Matthew Hoppe, speranța lui Schalke
15/01/2021 LA 16:41

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Schalke a câștigat după aproape un an în Bundesliga

Elevii proaspăt instalatului Christian Gross au reușit totuși să oprească această serie negativă și nu au făcut-o oricum, ci printr-o victorie la scor în fața celor de la Hoffenheim. Tânărul american Matthew Hoppe a marcat un hattrick (min.42, 57 și 63), în timp ce marocanul Amine Harit a marcat golul de 4-0 (min.80).

Victoria în sine a fost o reală performanță pentru Schalke, în timp ce reușitele lui Hoppe au marcat o premieră pentru fotablul german. Atacantul de numai 19 ani a devenit primul american care marchează un hattrick în Bundesliga. Astfel, el se anunță un fotbalist de mare perspectivă, înfroșând rândul fotbaliștilor de peste ocean care au început să impresioneze în ultima vreme în campionatele tari ale Europei.

Prin victoria de astăzi, Schalke a scăpat și de ultima poziție în clasament. Echipa lui Gross a acumulta 7 puncte, cu unul mai mult decât Mainz, o altă formație cu numai un succes în acest sezon, care astăzi a fost învinsă cu 2-0 pe teren propriu de Eintracht Frankfurt, viitoarea adversară a lui Schalke în Bundesliga.

Europa League
Meciuri de foc în "16-imile" Europa League! Cu cine joacă românii rămași în competiție
14/12/2020 LA 11:46
Fotbal
"Aș putea începe să plâng!" Schalke nu a mai câștigat în Bundesliga de aproape un an
27/11/2020 LA 15:42