Erling Haaland este unul dintre cei mai vânați tineri fotbaliști din Europa. Pe urmele sale se află multe cluburi importante de pe continent, care vor încerca să-l convingă să semneze anul viitor, când intră în vigoare o clauză contractuală care le-ar permite echipelor să plătească mai puțin pentru semnătura lui.
Un cunoscut agent german a vorbit despre mutarea norvegianului. Volker Struth, care îi reprezintă pe Timo Werner și Toni Kroos, s-a arătat convins că Haaland va pleca din Bundesliga și a spus că, din punctul său de vedere, costul total al transferului se va ridica la aproape 300 de milioane de euro.
"Cred că transferul va avea loc în 2022. Haland are o clauză de eliberare. Pachetul complet, cu salariul său pe 5 ani și comisionul agentului, se va ridica probabil la aproximativ 250 până la 300 de milioane de euro", a declarat impresarul, potrivit publicației Bild.
Premier League
Manchester City, ofertă oficială pentru Erling Haaland: "Împrumut pe timpul Cupei Mondiale!"
14/11/2022 LA 18:42
Struth a comentat și posibilitatea ca starul Borussiei Dortmund să ajungă la Bayern Munchen, punctând motivele principale pentru care un astfel de transfer iese din discuție: "Chiar dacă Bayern Munchen ar avea bani, nu ar face acest transfer. Tot iadul s-ar dezlănțui dacă un jucător din Germania ar câștiga 50 de milioane euro pe sezon. Oricum, Haaland nu va decide doar în funcție de bani. 10% mai mult sau mai puţin nu îl va influența", a adăugat agentul.
Erling Haaland, cotat de site-ul transfermarkt.com la 150 de milioane de euro, a avut un start perfect de sezon, reușind 13 goluri în primele 10 partide în care a îmbrăcat tricoul Borussiei Dortmund. În prezent, atacantul este accidentat și, conform ultimelor informații despre starea lui, va rata toate meciurile rămase de disputat în 2021.

Luptă acerbă pentru transferul lui Erling Haaland

Șefii Borussiei Dortmund nu vor să-l piardă pe Haaland, deși recent aceștia păreau resemnați cu gândul că norvegianul va pleca, începând deja să-i caute un înlocuitor. Nemții nu mai par a fi dispuși să renunțe la atacantul de 21 de ani, unul dintre oficialii clubului declarând recent că vor face totul pentru a-l păstra la echipă.
"Încercăm să îl facem pe Haaland să simtă că Borussia Dortmund continuă să fie una dintre cele mai bune opțiuni pentru el. Că se poate dezvolta mai mult aici și poate reușim să îl convingem. Vom lupta pentru el, vom încerca totul. Încă nu s-a luat o decizie. Avem nevoie de el pentru o perioadă mai lungă de timp. Poate, chiar mai mult decât vă imaginați", a declarat Sebastian Kehl pentru Bild, citat de Mundo Deportivo.
În aceste condiții, în cazul transferului lui Erling Haaland există multe semne de întrebare. Potrivit presei din Spania, agentul norvegianului nu este atât de convins că fotbalistul va ajunge pe Bernabeu. De altfel, impresarul ar prefera pentru clientul său transferul la Barcelona, întrucât are o relație grozavă cu Joan Laporta.
Mino Raiola știe, pe de altă parte, că situația de la Barcelona nu este îmbucurătoare, mai ales pe plan economic. Haaland nu este nici el încântat de această variantă, întrucât nu crede că Barcelona mai este capabilă să se bată pentru glorie supremă și titluri. Din fericire pentru fanii de pe Camp Nou, se pare că oficialii catalanilor au ajutorul lui Alf-Inge Haaland, tatăl lui Erling.
Mino Raiola și tatăl lui Haaland s-au întâlnit cu președintele Barcelonei în urmă cu câteva luni și nu au pierdut de atunci dialogul. Mai mult, argumentul absolut al catalanilor ar fi acela că Haaland, alături de Mbappe se va afla în umbră la Real Madrid. În schimb, la Barcelona i se promite prioritate pe toate planurile.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/01/3246924.jpg
Fotbal
Guardiola avertizează în privința stării lui Haaland. "Nu este încă perfect, dar se simte mai bine"
08/11/2022 LA 15:06
Bundesliga
Barcelona, super-înlocuitor pentru Lewandowski! Atacantul de 17 ani are un sezon de vis
06/11/2022 LA 10:40