Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern îl va ceda pe Lewandowski la Barcelona doar dacă va reuși să transfere un atacant de top

Nicu Savin

Publicat 16/05/2022 la 15:54 GMT+3

Bayern Munchen se confruntă cu o mare problemă în această perioadă, după ce Robert Lewandowski și-a manifestat dorința de a pleca de la club. Chiar dacă oficialii bavarezilor îl pot ține cu forța pe polonez până la finalul contractului, presa germană scrie că despărțirea de atacant s-ar putea produce în această vară, însă numai dacă nemții vor reuși să-i aducă un înlocuitor pe măsură.

Robert Lewandowski

Credit imagine: Getty Images

Bayern Munchen s-ar putea despărți în această vară de Robert Lewandowski, cel mai bun jucător al clubului în ultimii 8 ani. Polonezul a declarat public că meciul cu Wolsfburg ar putea să fi fost ultimul pentru el în tricoul bavarezilor, dar plecarea sa nu e deloc simplă.
Barcelona îl vrea cu insistență, dar atacantul mai are un an de contract cu Bayern, iar președintele clubului de pe Allianz Arena a spus că înțelegerea va fi dusă la bun sfârșit. În aceste condiții, există o stare de tensiune între jucător și conducerea campioanei Germaniei, care ar putea degenera într-un real conflict, din care nimeni nu ar avea de câștigat.
Conform catalanilor de la Sport.es, Bayern ar accepta totuși să se despartă de Lewandowski, însă numai dacă va reuși să aducă în locul său un atacant de top. Bavarezii nu vor să rămână descoperiți în atac pentru sezonul viitor, iar pentru asta sunt dispuși să-l țină cu forța pe polonez, iar în vara viitoare să-l piardă gratis.
Citește și:

Bayern condiționează plecarea lui Lewandowski de realizarea unui transfer răsunător

Totuși, oficialii clubului german încearcă să dea o lovitură în perioada de mercato care va începe curând, care să permită plecarea lui Lewandowski fără ca valoarea echipei să fie prea mult scăzută. Sursa citată susține că Sadio Mane și Darwin Nunez sunt jucătorii pe care îi vrea Bayern, iar dacă unul dintre ei va ajunge în Bavaria, oferta Barcelonei pentru Lewandowski va fi acceptată.
Lucrurile sunt însă foarte complicate în ambele cazuri. Liverpool refuză să negocieze pentru Mane, încercând să-l convingă să accepte prelungirea contractului. În schimb, Darwin Nunez este transferabil, dar Benfica vrea minim 100 de milioane de € pe el, bani pe care Bayern nu i-a plătit niciodată pe un fotbalist și e greu de crezut că o va face acum. În plus, PSG este și ea pe urmele uruguayanului, iar presa portugheză a scris recent că parizienii sunt gata să pună pe masă 120 de milioane de € pentru transfer, pentru a distruge din start orice concurență.
Agentul lui Lewandowski, celebrul Pini Zahavi, a fost deja înștiințat de șefii lui Bayern de felul în care stau lucrurile, iar atacantul polonez se vede "legat de mâini" în aceste condiții. Singura speranță a atacantului este legată astfel de ce va reuși Bayern în mercato-ul din vară.
O altă variantă ar fi Barcelona să facă o ofertă de nerefuzat pentru Lewandowski, iar Bayern să cedeze, dar e greu de crezut că acest lucru se va întâmpla, catalanii neavând o situație financiară grozavă. Barcelona e dispusă să achite maxim 40 de milioane de € pentru starul lui Bayern.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo