Bayern Munchen s-ar putea despărți în această vară de Robert Lewandowski, cel mai bun jucător al clubului în ultimii 8 ani. Polonezul a declarat public că meciul cu Wolsfburg ar putea să fi fost ultimul pentru el în tricoul bavarezilor, dar plecarea sa nu e deloc simplă.
Barcelona îl vrea cu insistență, dar atacantul mai are un an de contract cu Bayern, iar președintele clubului de pe Allianz Arena a spus că înțelegerea va fi dusă la bun sfârșit. În aceste condiții, există o stare de tensiune între jucător și conducerea campioanei Germaniei, care ar putea degenera într-un real conflict, din care nimeni nu ar avea de câștigat.
Conform catalanilor de la Sport.es, Bayern ar accepta totuși să se despartă de Lewandowski, însă numai dacă va reuși să aducă în locul său un atacant de top. Bavarezii nu vor să rămână descoperiți în atac pentru sezonul viitor, iar pentru asta sunt dispuși să-l țină cu forța pe polonez, iar în vara viitoare să-l piardă gratis.
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
ACUM 10 ORE
Citește și:

Bayern condiționează plecarea lui Lewandowski de realizarea unui transfer răsunător

Totuși, oficialii clubului german încearcă să dea o lovitură în perioada de mercato care va începe curând, care să permită plecarea lui Lewandowski fără ca valoarea echipei să fie prea mult scăzută. Sursa citată susține că Sadio Mane și Darwin Nunez sunt jucătorii pe care îi vrea Bayern, iar dacă unul dintre ei va ajunge în Bavaria, oferta Barcelonei pentru Lewandowski va fi acceptată.
Lucrurile sunt însă foarte complicate în ambele cazuri. Liverpool refuză să negocieze pentru Mane, încercând să-l convingă să accepte prelungirea contractului. În schimb, Darwin Nunez este transferabil, dar Benfica vrea minim 100 de milioane de € pe el, bani pe care Bayern nu i-a plătit niciodată pe un fotbalist și e greu de crezut că o va face acum. În plus, PSG este și ea pe urmele uruguayanului, iar presa portugheză a scris recent că parizienii sunt gata să pună pe masă 120 de milioane de € pentru transfer, pentru a distruge din start orice concurență.
Agentul lui Lewandowski, celebrul Pini Zahavi, a fost deja înștiințat de șefii lui Bayern de felul în care stau lucrurile, iar atacantul polonez se vede "legat de mâini" în aceste condiții. Singura speranță a atacantului este legată astfel de ce va reuși Bayern în mercato-ul din vară.
O altă variantă ar fi Barcelona să facă o ofertă de nerefuzat pentru Lewandowski, iar Bayern să cedeze, dar e greu de crezut că acest lucru se va întâmpla, catalanii neavând o situație financiară grozavă. Barcelona e dispusă să achite maxim 40 de milioane de € pentru starul lui Bayern.
Liga
FC Barcelona a făcut rost de bani pentru Lewandowski! Catalanii, tun de peste 200 de milioane de €
IERI LA 13:43
Bundesliga
Bayern, de neînduplecat! Bavarezii au refuzat și a doua ofertă a Barcelonei pentru Lewandowski
IERI LA 12:17