Bayern Munchen și-a asigurat al 10-lea titlu consecutiv, sâmbătă seara, după ce și-a învins chiar principala adversară la titlu, Borussia Dortmund, cu scorul de 3-1. Cu 3 etape înainte de finalul sezonului, bavarezii au un avans de 12 puncte.
Problema acestui derby din Bundesliga a fost rezolvată încă din prima repriză, când Gnabry și Lewandowski au dus scorul la 2-0. Polonezul a ajuns, așadar, la 33 de goluri în acest sezon, având cu 12 mai multe decât următorul în clasamentul golgheterilor, cehul Schick de la Bayer Leverkusen.
În partea secundă, Dortmund a încercat să mai întrețină puțin suspansul, după ce a redus din diferență prin Emre Can din penalty. Situația a devenit clară în minutul 83, când Musiala a dus scorul la 3-1.
Bundesliga
Borussia Dortmund i-a găsit înlocuitor lui Marco Rose! Cine va antrena echipa din noul sezon
ACUM 13 ORE

Bayern Munchen este vechea și noua campioană a Germaniei. 9 din ultimele 10 titluri, cucerite la pas

Titlul din acest an a fost obținut ca majoritatea din ultimul deceniu, la pas, fără mari emoții. Doar în 2019, diferența de la finalul sezonului dintre primele două clasate, tot între Bayern și Dortmund, a fost de 2 puncte. În rest, din 2012 și până în 2021, bavarezii au obținut trofeele cu o diferență de cel puțin 10 puncte. Situația s-ar putea repeta și la finalul acestei stagiuni.
Dominația lui Bayern din ultimii 10 ani este explicată simplu de experți, potrivit New York Times: angajează antrenorii potriviți, semnează jucătorii potriviți, numește în mod inteligent oamenii în poziții cheie din culise. A făcut, după cum a susținut Fernando Carro, directorul executiv al Bayer Leverkusen, "o muncă excelentă de-a lungul anilor". Bayern este ceea ce se întâmplă atunci când echipele mari sunt conduse bine.
Bineînțeles, bugetul joacă și el un rol semnificativ în acest succes. Bugetul anual al lui Bayern este undeva în jurul a 350 de milioane de euro, cu aproape 100 de milioane mai mult decât Dortmund. Această putere financiară spune multe, după cum a remarcat tot oficialul lui Leverkusen: "Simplul fapt este Bayern nu trebuie să-și vândă jucătorii este foarte important. Asta înseamnă că își poate menține nucleul de bază împreună ani de zile."
Tot azi, în etapa a 31-a din Bundelsiga s-au mai jucat partidele: Frankfurt – Hoffenheim 2-2, Freiburg – Monchengladbach 3-3, Furth – Leverkusen 1-4, Koln – Bielefeld 3-1, Leipzig – Union Berlin 1-2.
Bundesliga
Bayern i-a găsit înlocuitor lui Lewandowski. Super-transferul pregătit de bavarezi
ACUM 15 ORE
Bundesliga
Cine o poate detrona pe Bayern Munchen în viitorul sezon din Bundesliga? Cum arată cotele la trofeu
ACUM 15 ORE