Bayern Munchen nu este genul de echipă care să tragă de fotbaliștii să rămână, iar cererea lui Robert Lewandowski de plecare a pus pe jar echipa bavareză. Există deja informații conform cărora Bayern a stabilit o sumă pentru că se poate despărți de polonezul care a adus atâtea satisfacții clubului. Conform cotidianului german Bild, echipa care a câștigat ultimele 10 titluri în Bundesliga i-a pus în sfârșit un preț. Există temeri serioase în Germania că Lewandowski ar putea forța plecarea prin invocarea Legii Webster.

Bayern încasează mai puțin dacă Lewandowski invocă legea Webster

Bayern l-a informat pe Lewandowski că nu-i va prelungi contractul, iar polonezul a înțeles că finalul carierei sale ilustre va fi în alt tricou.
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
ACUM 13 ORE
În acest moment, apare partea legală și există o lege, denumită „Legea Webster”, cuprinsă în dreptul Uniunii Europene și o prevedere cuprinsă în articolul 17 din Regulamentul FIFA care permite unui fotbalist de peste 28 de ani să-și rezilieze contractul unilateral înaintea încheierii. Este așa-numita „perioadă de protecție”, care este la trei ani de la semnarea ultimului său contract (în cazul lui „Lewa”, în august 2019).
Citește și:
Pentru aplicarea legii trebuie îndeplinite trei cerințe:
  • Fotbalistul trebuie să-și informeze „angajatorul” decizia sa în termen de 30 zile de la sfârșitul sezonului (data ultimului meci oficial al sezonului). În acest caz, 14 iulie!
  • Noul club al jucătorului trebuie să aibă sediul într-un loc aflat sub jurisdicția (legea) unei alte federații naționale
  • Noul club trebuie să plătească celui vechi o compensație echivalentă cu suma venitului jucătorului, care ar rezulta din contract dacă acesta ar dura până la sfârșitul său.
https://i.eurosport.com/2022/05/12/3371516.jpg

Bayern vrea aproape dublu

Bayern l-ar fi evaluat, potrivit Bild, pe Lewandwski la 40 de milioane de euro, o sumă mai mare decât ce s-ar putea plăti dacă fotbalistul ar apela la Legea Webster. În orice caz, faptul că se gândește la o cifră înseamnă că Bayern s-a împăcat deja cu gândul plecării polonezului. Dacă impresarul lui Lewandowski, Pini Zahavi, va apela la acest artificiu legal, atunci Bayern ar primi doar 23 de milioane. Acesta este salariul pe care ar trebui să-l încaseze în ultimul an de contract la Munchen.
UNDE VA JUCA LEWANDOWSKI ÎN SEZONUL URMĂTOR?
Barcelona este în așteptarea unei decizii a lui Lewandowski, iar Xavi îl așteaptă cu brațele deschise și un tricou care deja face furori printre fanii catalani.
Liga
FC Barcelona a făcut rost de bani pentru Lewandowski! Catalanii, tun de peste 200 de milioane de €
IERI LA 13:43
Bundesliga
Bayern, de neînduplecat! Bavarezii au refuzat și a doua ofertă a Barcelonei pentru Lewandowski
IERI LA 12:17