Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern Munchen, start ratat în 2022! Bavarezii au pierdut acasă cu Gladbach după ce au condus cu 1-0

Nicu Savin

Actualizat 07/01/2022 la 23:53 GMT+2

Bauern Munchen a pierdut pe teren propriu contra celor de la Borussia Monchengladbach, scor 1-2, în primul meci al anului din Bundesliga.

Bayern vs Gladbach

Credit imagine: Getty Images

Bayern Munchen a încheiat anul 2021 cu 5 victorii consecutive în Bundesliga, iar câștigarea unui nou titlu părea din nou rezolvată foarte repede în sezon. Primul meci al bavarezilor din 2022 a fost acasă, contra Borussiei Monchengladbach, formație în care elevii lui Nagelsmann aveau de luat o revanșă după ce în urmă cu câteva luni fuseseră învinși cu un neverosimiil 5-0, în Cupa Germaniei.
Bayern a început în forță și se părea că Lewandowski & Co sunt hotărâți să răzbune acel 0-5. Polonezul a deschis scorul în minutul 18, dar apoi a avut loc un scurtcircuit în angrenajul echipei lui Nagelsmann. Florian Neuhaus a egalat în minutul 27, iar în minutul 32 Stefan Lainer i-a adus pe oaspeți în avantaj în urma unei lovituri de colț.
Finalul primei reprize a fost unul palpitant. Embolo putea face 3-1, dar șutul elvețianului a fost respins excelent de Ulreich, cel care l-a înlocuit pe Neuer între buturi. La faza imediat următoare, Lewandowski a lovit bara, iar Muller nu a reușit nici el să trimită în poartă, astfel că la pauză s-a intrat cu scorul de 2-1 pentru oaspeți.
Citește și:

Bayern Munchen - Borussia Monchengladbach 1-2 | Bavarezii, a 3-a înfrângere în acest sezon

Felul cum a început partea secundă anunța noi reușite, dar timpul a trecut și Bayern nu a găsit drumul spre gol. Sommer a avut cîteva intervenții excelente în fața lui Musiala sau Muller, iar când elvețianul din poarta lui Gladbach a fost bătut, a fost salvat de bară, Lewandowski fiind din nou ghinionistul de serviciu. Cea mai mare ocazie de egalare i-a aparținut lui Muller, care din doar câțiva metri a trimis cu capul pe lângă poartă.
Bayern a atacat în valuri pe final, dar golul egalizator nu a venit și Gladbach a obținut o victorie la care puțini se așteptau. Singurul lucru pozitiv pentru Bayern din acest meci ar putea fi faptul că echipa a terminat meciul cu doi jucători de mare perspectivă în teren, situație forțată și de absențele numeroase din cauza infectărilor cu Covid-19.
În minutul 75, Nagelsmann i-a introdus pe Lucas Copado (17 ani) și Paul Wanner (16 ani și 15 zile). Al doilea dintre ei a devenit astfel al 2-lea cel mai tânăr jucător care evoluează într-un meci de Bundesliga. Pe primul loc este Youssoufa Moukoko, care a debutat la Dortmund la 16 ani și o zi.
În ciuda acestui eșec, al 3-lea din acest sezon de Bundesliga, Bayern rămâne lider detașat în clasament, având 9 puncte peste Borussia Dortmund, care va juca în această etapă la Frankfurt. De partea cealaltă, Gladbach a urcat pe poziția a 11-a și începe din nou să spere la un loc de cupă europeană la finalul sezonului. În runda următoare, Bayern va juca pe terenul lui FC koln, în timp ce Gladbach va primi vizita lui Bayer Leverkusen.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo