După ce Robert Lewandowski și-a făcut publică decizia de a pleca în această vară de la Bayern Munchen, campioana Germaniei a hotărât să îi dea o lovitură Barcelonei, dorind să-l transfere pe Ousmane Dembele.
Francezul va rămâne liber de contract la finalul acestei stagiuni, iar Sky Sports a anunțat weekend-ul trecut că oficialii lui Bayern au luat deja legătura cu agentul lui Dembele, manifestându-și interesul pentru o mutare.
Acum, jurnaliștii L'Equipe au dezvăluit că bavarezii sunt extrem de concentrați în cursa pentru atacantul de 25 de ani. Francezii au scris că Dembele este considerat esențial pentru consolidarea liniei ofensive a echipei, mai ales în cazul în care și Gnabry ar decide să plece de la Munchen.
Fotbal
Cum arată 11-le starurilor care rămân libere de contract pe 1 iulie! Nume uriașe în atac
ACUM O ORĂ
Astfel, șefii campioanei din Bundesliga ar fi intensificat discuțiile cu reprezentanții fotbalistului, care și-ar fi dorit, la rândul său, un transfer la Bayern încă de pe vremea când era jucătorul Borussiei Dortmund, înainte de a fi cumpărat de Barcelona pentru 140 de milioane de euro, în 2017.
În plus, Julian Nagelsmann și-ar fi dat deja aprobarea pentru mutare în discuții atât cu șeful lui Bayern, Oliver Kahn, cât și cu directorul sportiv, Hasan Salihamidzic.
Citește și:

Dembele, între Spania, Franța și Germania

În urmă cu câteva săptămâni, oficialii Barcelonei au reluat discuțiile cu reprezentanții lui Demebele, dar nu s-a ajuns la niciun acord pentru prelungirea contractului. În aceste condiții, Bayern vrea să profite de oportunitate și să-l semneze pe francez, considrându-l o variantă ideală pentru flancurile atacului.
Dembele a fost legat și de o mutare la PSG sau la marile cluburi din Anglia, dar până acum nu e nimic concretizat, astfel că Bayern are o șansă reală în lupta pentru semnătura sa. Francezul cunoaște foarte bine Bundesliga, acolo unde a jucat cel mai bun fotbal al său, la Borussia Dortmund, și nu e exclus să aleagă o revenire în fotbalul german în detrimentul unei aventuri într-un campionat necunoscut.
Chiar dacă Dembele nu poate fi considerat un înlocuitor direct pentru Lewandowski, pentru că cei doi jucători au stiluri total diferite, francezul ar fi cu siguranță un plus pentru formația lui Nagelsmann, mai ales că viitorul lui Serge Gnabry este incert, internaționalul german nesemnând deocamdată prelungirea contractului.
Liga
FC Barcelona a făcut rost de bani pentru Lewandowski! Catalanii, tun de peste 200 de milioane de €
ACUM 4 ORE
Bundesliga
Bayern, de neînduplecat! Bavarezii au refuzat și a doua ofertă a Barcelonei pentru Lewandowski
ACUM 5 ORE