Pedri a semnat la jumătatea lunii octombrie prelungirea contractului cu Barcelona până în 2026. Catalanii au inclus în noua înțelegere o clauză de reziliere de 1 miliard de euro, dorindu-și în acest fel să se asigure că tânărul mijlocaș nu va putea fi "furat" de vreun alt club.
În ciuda acestui amănunt, presa din Spania a anunțat recent că Pedri este dorit insistent de Bayern Munchen. Potrivit jurnaliștilor publicației As, fotbalistul de 18 ani al Barcelonei este principala țintă a campioanei Germaniei pentru vara anului 2022. Bavarezii sunt pregătiți să plătească în schimbul mijlocașului o sumă record pentru club, fiind dispuși să achite mai mult decât au dat pentru Lucas Hernandez, în 2019.
Mai mult decât atât, oficialii lui Bayern vor să-l atragă pe Pedri oferindu-i un salariu de 4 ori mai mare decât cel pe care îl încasează pe Camp Nou, care se ridică la 4 milioane de euro pe an.
Serie A
3 cluburi tari din Europa, pe urmele lui Dybala! Cine se luptă pentru transferul argentinianului
ACUM 6 ORE
Rămâne de văzut dacă mijlocașul va fi convins să facă pasul spre Bundesliga, ținând cont de faptul că el a declarat că este fericit la Barcelona, echipă în tricoul căreia își dorește să scrie istorie.

Pedri, OUT până la jumătatea lunii decembrie

Pedri a fost desemnat la începutul acestei săptămâni Golden Boy 2021 după ce a impresionat prin constanța sa. Dar numărul imens de meciuri din sezonul trecut și-au spus cuvântul asupra rezistenței tânărului mijlocaș. Acesta a suferit o accidentare în septembrie, în partida din grupele Champions League, disputată împotriva lui Bayern Munchen. De atunci, fostul antrenor al catalanilor, Ronald Koeman, l-a mai forțat o singură dată în aceeași competiție, cu Benfica, fiind ultimul meci jucat de adolescent până să intre în procesul de recuperare.
Nou-venitul Xavi nu mai permite astfel de greșeli în cadrul departamentului medical. Antrenorul a început să facă schimbări importante pentru a evita pe cât de mult posibil alte perioade cu accidentări multiple, clubul fiind în prezent o adevărată "clinică" de jucători. Fizioterapeutul Xavi Linde, care a fost resposabil pentru recuperarea personală a lui Pedri, a fost anunțat că nu mai face parte din staff-ul grupării "blaugrana". Alături de el, preparatorul fizic Lluís Til a fost îndepărtat la rândul său din slujba de a se ocupa de tânărul spaniol.
Conform presei din Spania, se pare că Pedri va mai pierde cel puțin 3 luni din acest an calendaristic. Xavi nu vrea să își asume vreun risc, pentru a nu îl expune pe mijlocaș la o accidentare mai gravă, astfel că acesta va avea parte de o "vacanță" prelungită cu încă aproximativ o lună.
Până să aibă ocazia să îl folosească pe Pedri, Xavi va fi nevoit să așeze la mijlocul terenului jucători precum veteranul Sergio Busquets, Frenkie De Jong sau Nico, ultimul fiind și el un nou produs al academiei La Masia. Totuși, acesta din urmă este la rândul său incert pentru partida cu Benfica, din a cincea etapă a grupelor Champions League.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Liga
Barcelona i-a găsit deja un înlocuitor lui Dembele! Cine e fotbalistul dorit de Xavi pe Camp Nou
ACUM 7 ORE
Bundesliga
Un star al lui Bayern a oprit antrenamentele din cauza unor probleme cardiace. Cât va lipsi
IERI LA 16:32