Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Borussia Dortmund i-a găsit înlocuitor lui Marco Rose! Cine va antrena echipa din noul sezon

Bianca Dumitru

Publicat 23/05/2022 la 17:05 GMT+3

Borussia Dortmund, care s-a despărțit de Marco Rose săptămâna trecută, și-a găsit deja un nou antrenor. Este vorba despre Edin Terzic, care a fost sezonul recent încheiat director tehnic al nemților.

Julian Brandt of Dortmund celebrates during the Bundesliga match between VfB Stuttgart and Borussia Dortmund at Mercedes-Benz Arena on April 08, 2022 in Stuttgart, Germany

Credit imagine: Getty Images

Borussia Dortmund i-a găsit, în mai puțin de o săptămână, înlocuitor lui Marco Rose, demis ca urmare a rezultatelor înregistrate de echipă în sezonul 2021/22.
Nemții vor semna un contract valabil 3 sezoane cu Edin Terzic, care în ultimul an a ocupat postul de director tehnic la Dortmund. Acesta a fost antrenor interimar în a doua jumătate a sezonului 2020/21, ajutând echipa să se redreseze înainte de sosirea lui Rose.
Fanii au regretat că Terzic nu a fost numit principal încă de atunci, dar dorința lor s-a îndeplinit acum. Germanul de 39 de ani va pregăti echipa în următoarea perioadă.
De-a lungul carierei, Edin Terzic a mai fost antrenor secund la West Ham și Beșiktaș, dar și la echipele de juniori ale Borussiei Dortmund, la cea U16 fiind antrenor principal pentru două săptămâni, în 2013.
Citește și:

MARCO ROSE, DEMIS DE BORUSSIA DORTMUND

Borussia Dortmund a anunțat, săptămâna trecută, pe rețelele de socializare, că a încheiat colaborarea cu antrenorul Marco Rose. Această decizie a fost luată în urma unei analize amănunțite a sezonului care tocmai s-a încheiat în Bundesliga, conducătorii echipei de pe Signal Iduna Park considerând că este mai bine să continue fără Rose și staff-ul său tehnic.
Sub comanda lui Marco Rose, Borussia Dortmund a încheiat sezonul pe locul 2 în Bundesliga, cu 69 de puncte. Dacă în campionat era greu ca Bayern Munchen să fie detronată, cele mai mari dezamăgiri de la Dortmund au venit pe plan european în acest sezon.
În UEFA Champions League, într-o grupă din care au mai făcut parte Ajax, Sporting și Besiktas, Dortmund a încheiat pe locul 3 și a mers în Europa League. În a doua competiție europeană, echipa lui Marco Rose a avut parte de o nouă dezamăgire, după ce nu a reușit să se califice în optimile de finală, fiind eliminată de Rangers în dublă manșă, cu scorul de 6-4 la general.
În acest sezon, Marco Rose a condus-o pe Borussia Dortmund în 46 de meciuri, având un bilanț de 27 de victorii, 4 remize și 15 înfrângeri. El a sosit la Borussia Dortmund în iulie 2021, după ce a petrecut două sezoane pe banca celor de la Borussia Monchengladbach.
În vârstă de 45 de ani, Marco Rose a mai antrenat-o și pe RB Salzburg, echipa austriacă fiind prima echipă antrenată de german la seniori.v
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo