Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Borussia Dortmund plătește o sumă record pentru înlocuitorul lui Haaland! Transferul a fost deja perfectat

Nicu Savin

Publicat 14/04/2022 la 19:15 GMT+3

Borussia Dortmund a ajuns la un acord cu Red Bull Salzburg pentru transferul lui Karim Adeyemi, văzut ca un înlocuitor ideal pentru Erling Haaland, atacantul care va pleca aproape sigur la finalul acestui sezon.

Erling Haaland

Credit imagine: Getty Images

Borussia Dortmund a făcut tot posibilul să-l mai păstreze cel puțin un sezon pe Erling Haaland, însă e din ce în ce mai clar că norvegianul va pleca la finalul acestei stagiuni. Ca atarem șefii "galben-negrilor" au muncit serios în ultimele luni pentru a-i găsi un înlocuitor lui Haaland și se pare că au izbutit o mutare de răsunet.
Conform Skysports, Borussia și Red Bull Salzburg au bătut palma pentru transferul lui Karim Adeyemi, atacantul care a impresionat în ultimii doi ani la formația austriacă. Negocierile s-au derulat de mai multă vreme, dar cei de la Salzburg au ținut la preț și până la urmă nemții au cedat.
Conform sursei citate, Borussia va plăti 35 de milioane de € pentru atacantul de doar 20 de ani. Suma este una importantă, dar Dormtund o va putea acoperi fără probleme, deoarece va obține mai mult decât dublu din vânzarea lui Haaland.
În urma acestei tranzacții, Adeyemi va deveni cel mai scump jucător din istoria Borussiei Dortmund, la ealitate cu Ousmane Dembele. Nemții au plătit pentru actualul jucător al Barcelonei tot 35 de milioane de €, către Rennes, în 2016.

Borussia Dortmund a perfectat transferul lui Karim Adeyemi

Adeyemi a fost dorit insistent și de Barcelona, dar în cele din urmă a preferat să meargă la Dortmund, club unde există un mediu excelent pentru dezvoltarea tinerilor de mare talent. Intersant este că Adeyemi îi calcă la propriu pe urme lui Haaland, care a ajuns pe Signal Iduna Park tot de la Salzburg, în ianuarie 2020.
Karim Adeyemi a început fotbalul la Academia lui Bayern Munchen, dar bavarezii au renunțat ușor la el. După ce și-a petrecut o altă parte a junioratul la echipe neimportante din Germania precum Forstenried sau Unterhaching, Adeyemi a ajuns în 2018 la RB Salzburg, pe când avea 16 ani.
În scurt timp, atacantul a fost promovat la echipa mare și ascensiunea sa a fost una extrem de rapidă. În sezonul trecut a marcat 9 goluri și a dat 11 assist-uri în 38 de partide, iar în această stagiune a ajuns deja la 20 de reușite și 5 pase decisive în tot atâtea meciuri. 3 dintre goluri au fost reușite în Champions League, ceea ce întărește faptul că Adeyemi este un atacant de rasă, care poate progresa enorm în anii următori.
În toamna anului trecut, Hansi Flick l-a convocat în premieră la naționala mare a Germaniei, unde atacantul a debutat cu gol, înscriind într-un meci cu Armenia din preliminariile Campionatului Mondial. Dacă adaptarea sa la Dortmund va fi una rapidă, există premise ca Adeyemi să facă parte din lotul Mannschaft-ului la turneul final din Qatar.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo