Articol scris de Andrei Nicolae
Propunerea făcută de germani este motivată de lipsa competivității la finalul fiecărui sezon din Bundesliga. Șefii organizației vor să creeze entuziasm în rândul suporterilor, ținând cont de supremația lui Bayern.
Gruparea bavareză a câștigat campionatul în ultmii nouă ani și este favorită la obținerea unui nou trofeu intern, aflându-se la șase puncte distanță de ocupanta locului secund, Borussia Dortmund, cu 12 etape rămase.
Bundesliga
Bayern, negocieri avansate pentru transferul lui Dembele! Care e poziția francezului
ACUM 2 MINUTE
Președintele consiliului director al Deutsche Fußball Liga, Donata Hopfen, a vorbit pentru cotidianul Bild despre posibilitatea implementării acestui format:"Nu există taboo-uri pentru mine. Dacă sistemul cu play-off ne va ajuta, atunci vom vorbi despre play-off."
CITEȘTE ȘI:
Potrivit sursei citate, majoritatea echipelor din Bundesliga, printre care se numără Bayer Leverkusen, Eintracht Frankfurt sau Union Berlin, nu susțin noul format. Rudi Völler, directorul sportiv al trupei de pe BayArena, a vorbit și el despre noua idee și și-a impus în mod clar punctul de vedere: "O abordare total greșită. Sunt total împotriva ei."
Președintele consiliului director al Borussiei Dortmund a oferit la rândul său o declarație pentru revista Kicker: "Nu am fost niciodată un fan al ideii cu play-off, dar, dată fiind situația generală, nu ar trebui să existe o interzicere în gândirea unor formate diferite."

Kahn susține ideea formatului cu play-off

Clubul care susține formatul luat în considerare de liga germană este cel care este cel mai dezavantajat în urma implementării sale, Bayern Munchen. Oliver Kahn, președintele consiliului director și legendă a clubului bavarez, a declarat că giganții din Bundesliga sunt deschiși unei noi idei, într-un interviu acordat revistei Kicker.
"Mi se pare captivant să mă gândesc la noi modele precum cel cu play-offs pentru Bundesliga. Un format în Bundesliga cu semifinale și finale ar însemna mai mult entuziasm pentru fani. Deci are sens să analizăm această idee. Noi, la Bayern, suntem întodeauna deschiși către noi idei."

Fostul președinte al lui Bayern este împotriva noii idei

Uli Hoeness, fostul ocupant al funcției de președinte în cadrul clubului de pe Allianz Arena, consideră că întregul format este un atac la adresa clubului bavarez: "În Bundesliga, oricine este cel mai bun după 34 de etape și care a trecut prin momente grele cu echipa sa ar trebui să câștige campionatul. Asta e o lege împotriva lui Bayern Munchen! Noul director general al DFL se gândește zi și noapte cum să stopeze dominația lui Bayern.", a declarat Hoeness pentru Servus TV.
Bayern continuă campania către titlul consecutiv cu numărul 10 în Bundesliga duminică, în partida cu Greuter Furth.
Bundesliga
Bayern îl va ceda pe Lewandowski la Barcelona doar dacă va reuși să transfere un atacant de top
IERI LA 12:54
Bundesliga
Thomas Muller îl vede pe Lewandowski ca și plecat de la Bayern! "Știm cum se fac afacerile"
IERI LA 16:01