Sosirea lui Toni Kroos la Real Madrid a avut loc în vara anului 2014. Pentru 25 de milioane de euro, jucătorul avea să schimbe Germania cu Spania.
Bayern Munchen l-a avut în curte pentru 8 ani, excepție fiind un împrumut pe șase luni la Bayer Leverkusen. La câțiva ani distanță după ce bavarezii au pierdut un jucător important, Volker Struth, agentul jucătorului, a povestit ziarului Bild cum a fost povestea transferului la Real Madrid.
Bundesliga
Verdict dur pentru Nkunku, după accidentarea de la națională. Transferul la Chelsea este în pericol
19/11/2022 LA 15:47

Cum l-a pierdut Bayern Munchen pe Toni Kroos

"În septembrie 2013, Bayern a vrut să-i prelungească contractul, dar Toni nu a făcut-o. I-u oferit 6 milioane pe sezon. Au uitat că eu știam că îi plăteau lui Götze 10 milioane pe an. Așa că am solicitat și noi 10 milioane. Guardiola a vrut să-l păstreze. 'Am nevoie de tine aici', i-a spus el lui Kroos. Și presupun că i-a spus același lucru și lui Rummenigge", a povestit agentul jucătorului.
Volker Struth a continuat apoi cu detalii din timpul negocierilor: "În noiembrie, am fost la München și Rummenigge mi-a spus: 'Datorită aprecierii pe care o avem pentru Toni, oferim 6,5 milioane anual'. Am spus: 'Nu acceptăm mai puțin de 10'. Conversația s-a încheiat după 28 de minute.
După aceea, Uli Hoeness a intrat în scenă. Pe 2 februarie 2014, după ce Bayern a câștigat cu 5-0 la Eintracht, Hoeness a intrat în vestiar și i-a strigat la Toni: 'Sună-ți agentul! Nu vei câștiga niciodată 10 milioane aici!'. La care Toni a răspuns: 'Nu trebuie să-l sun, avem aceeași părere'. Așadar, era deja clar că Toni nu va juca pentru Bayern din sezonul următor. Am informat cele mai bune cluburi din Europa că Toni Kroos este disponibil pentru un transfer. Nu ne-au crezut la început. Cum ar putea Bayern să-l lase să plece? Omul perfect pentru fotbalul lui Guardiola".

David Moyes l-a vizitat personal pe Toni Kroos

Astfel, Toni Kroos a ajuns pe piața transferurilor, o bomboană pentru cele mai bune cluburi din lume, după cum a evidențiat Marca. Manchester United a fost cel mai bine poziționat club să obțină serviciile lui, dar demiterea lui David Moyes, antrenorul la acea vreme, și apariția echipei Real Madrid i-a schimbat planurile jucătorului.
"În aprilie 2014, United i-a trimis o copie a unui contract lui Toni, iar David Moyes l-a vizitat personal. Argumentele lui United și contractul au fost semne bune. Kroos a acceptat să semneze pentru Manchester United. Mai am copia, doar Toni a semnat. În aprilie 22, United l-a concediat pe Moyes și a trebuit să începem din nou să căutăm un alt club. Până la urmă, Kroos a semnat cu Real Madrid în vara lui 2014", a mai spus Volker Struth.
Iar mijlocașul german avea să joace un rol determinat la Real Madrid, în drumul spre câștigarea celor trei trofee ale Ligii Campionilor în perioada 2016-2018.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Bundesliga
#VOCE Pre-Mondial printre wursti, bere pilsner și rivalități locale
18/11/2022 LA 11:38
Bundesliga
Xabi Alonso revine în fotbalul din Germania. Va antrena o echipă de Champions League
05/10/2022 LA 18:31