Erling Haaland ar putea fi protagonistul unui transfer important în vara acestui an. Presa internațională a făcut, în ultimele luni, multe speculații privind destinația norvegianului, care este dorit, printre altele la Real Madrid, Manchester City, Barcelona și PSG.
Principala favorită la a-i obține semnătura este echipa lui Pep Guardiola, care a făcut o ofertă de nerefuzat, însă norvegianul nu și-a anunțat încă următoarea destinație.
Șeful Borussiei Dortmund a anunțat că se așteapta ca fotbalistul să își facă publică decizia cu privire la viitorul său în această săptămână. Sebastien Kehl a declarat că nu ar fi surprins dacă Haaland ar lua decizia de a pleca din echipa lui Marco Rose, dar nu a vrut să comenteze oferta celor de la Manchester City.
Premier League
Un super-computer a prezis cine va câștiga titlul în Premier League sezonul viitor
26/06/2022 LA 13:42
"Mă aștept la claritate în această săptămână. Nu aș fi surprins dacă ar alege să plece până la urmă. Nu mă preocupă și nu mă gândesc la această ofertă (n.r. a lui Manchester City), mă gândesc la ce se va întâmpla cu acest club în sezonul viitor.
Jucăm cu un atacant bun în această stagiune. Nu știu ce se va întâmpla în viitor. Nu o să vorbesc de acum despre sezonul următor", a spus Sebastien Kehl, citat de Mirror.
Erling Haaland, care are o cotă de piață de 150 de milioane de euro potrivit site-ului transfermarkt.com, a ajuns la Borussia Dortmund la începutul anului 2020, când nemții le-au plătit în schimbul lui 20 de milioane de euro celor de la Salzburg.
În cele două sezoane și jumătate petrecute pe Signal Iduna Park, norvegianul a jucat în 88 de meciuri, reușind 85 de goluri.
Citește și:

ADEYEMI, ALESUL BORUSSIEI DORTMUND PENTRU A-L ÎNLOCUI PE HAALAND

Borussia Dortmund și-a reiterat interesul pentru atacantul german Karim Adeyemi (Salzburg), conform directorului executiv Hans-Joachim Watzke, care însă nu mai dorește o clauză eliberatorie ca în situația norvegianului Erling Haaland.
Adeyemi este ales pentru a-l înlocui pe starul Haaland, care aproape sigur va pleca în vară prin activarea unei clauze eliberatorii de 75 milioane euro: "Dacă el vine, noi vom încerca să nu includem o clauză eliberatorie", a declarat Watzke la un post german de radio. Adeyemi, 20 ani, cu trei selecții pentru Mannschaft, a disputat 40 de meciuri și a marcat 21 de goluri în toate competițiile din acest sezon pentru Red Bull Salzburg, campioana Austriei.
Dortmund a ajuns la un acord financiar cu Salzburg și îi oferă lui Adeyemi un contract pe cinci ani, dar oficialul german susține că nu există presiune în definitivarea transferului: "Jucătorul a dat mai multe semnale că vrea să se alăture lui Dortmund. Trebuie să facem cumva."
Watzke a refuzat să dezvăluie dacă jucători ca Marco Reus, căpitanul echipei, și fundașul Mats Hummels vor primi prelungiri de contract după 2023, când ambii vor avea 34 de ani: "Vom vedea, nu putem face predicții. Vom purta discuții în sezonul viitor. Dar ambii jucători au multe merite avem 100% încredere în ei."
Fotbal
Cum arată topul celor mai scumpe transferuri realizate deja în această vară
24/06/2022 LA 14:52
Fotbal
Meci caritabil între Barcelona și Manchester City, în august! Cine vor fi beneficiarii
20/06/2022 LA 12:53