Erling Haaland mai are contract cu Borussia Dormund până în 2024, dar presa internațională a scir de multă vreme că norvegianul are o clauză prin care poate pleca în vara viitoare pentru suma de 75 de milioane de € (după alte surse ar fi de 90 de milioane). În aceste condiții, marile forțe ale Europei au început deja să-și facă diverse strategii pentru a-l transfera pe atacant, suma fiind una infimă în comparație cu potențialul atacantului.
Cei de la Dortmund au declarat mereu că vor face tot ceea ce depinde de ei pentru a-l păstra pe Haaland, iar declarația de azi a președintelui Hans-Joachim Watzke vine să confirme că Dortmund nu se află într-o postură atât de dificilă în acest context.
Prezenta la adunarea generală a acționarilor Borussiei, CEO-ul "galben-negrilor" a declarat că nu poate confirma că Haaland are acea clauză de reziliere în contract, lucru care generează o situație total diferită în jurul norvegianului.
Premier League
Liverpool dă marea lovitură pe piaţa transferurilor! 58 de milioane € pentru un atacant fantastic
ACUM 9 ORE
"Nu pot confirma o clauză de reziliere ca atare. Peste 90 la sută din contractele noastre cu jucătorii nu conțin o clauză de eliberare", a spus Watzke, citat de as.com.
Conform germanilor de la Sport 1, singurul lucru valabil în cazul acelei clauze este un acord verbal între reprezentanții jucătorului și club, ceea ce nu reprezintă însă nimic palpabil. În aceste condiții, Borussia ar putea încasa o sumă fabuloasă în schimbul atacantului, care este cotat la 150 de milioane de €. Cu siguranță lipsa acelei clauze nu-i va determina pe granzii Europei să renunțe la ideea de a-l cumpăra pe Haaland, astfel că am putea avea parte de cea mai tare licitație din istoria fotbalului.
Citește și:

Haalnd l-ar putea îmbogăți pe Rangnick dacă va semna cu United

Unul dintre cluburile care îl doresc insistent pe Haaland este Manchester United. Atuu-ul diavolilor este chiar noul antrenor, Ralf Rangnick. Acestaa fost omul care l-a convis pe Haaland să aleagă RB Salzburg în 2019, când a plecat de la Molde.
Man United a fost și atunci interesată de norvegian, dar acesta a considerat că este prea devreme să ajungă la un asemenea club și timpul a demonstrat că decizia a fost una inspirată. Rangnick a rămas în relații excelente cu vârful lui Dortmund și oficialii lui United speră ca acest fapt să fie decisiv în negocierile care vor fi demarate în curând.
Rangnick are toate motivele pentru a face tot posibilul să-l convingă pe Haaland să aleagă Man United. Conform Daily Mail, în contractul germanului este stipulată o clauză prin care acesta va primi 10 miliioane de € bonus dacă va facilita transferul lui Haaland.
Rangnick are oricum un salariu uriaș la United: el va primi 10 milioane de € până în vară + alte două milioane de € dacă va duce echipa în Champions League. Astfel, o clasare între primele 4 în acest sezon și perfectarea tranferului lui Haaland i-ar aduce lui Rangnick 22 de milioane de € în cont.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Bundesliga
Dortmund oferă 45 de milioane de € pentru înlocuitorul lui Haaland! Nemții au concurență serioasă
ACUM 10 ORE
Premier League
Singurul fundaș care l-a speriat pe Haaland: "Un monstru, nu cred că am câștigat vreun duel direct"
ACUM 12 ORE