Borussia Dortmund nu este un club care să-și permită transferuri pe sume colosale, astfel că de fiecare dată când trebuie aduși jucători, nemții se orientează fie spre tineri de mare perspectivă ale căror cote nu au explodat, fie către fotbaliști deja consacrați, dar care nu traversează neapărat cel mai bun moment al carierei.
Un astfel de caz este și cel al marocanului Hakim Ziyech, care prinde tot mai rar echipa la Chelsea, iar Borussia este interesată de serviciile sale. Conform jurnaliștilor de la Bild, nemții ar dori să-l ia împrumut pe Ziyech până în vară, iar dacă randamentul său va fi cel așteptat să îl transfere definitiv la finalul sezonului.
Mișcarea germanilor face parte probabil din strategia de a întări atacul echipei pentru sezonul viitor, când cel mai probabil Haaland nu va mai îmbră ca tricoul galben-negru. Norvegianul este asaltat de oferte și mai mult ca sigur va pleca la un club mai mare, pe un salariu mai generos, astfel că cei de la Dormtund nu vor să rămâne descoperiți. Ziyech nu este un jucător de profilul lui Haaland, însă abilitățile sale se potrivesc filosofiei lui Marco Rose, care îl dorește insistent.
Premier League
Watford-Chelsea 1-2 | Echipa lui Thomas Tuchel rămâne pe primul loc în Premier League
ACUM 18 ORE
Citește și:

Borussia Dortmund, pe urmele lui Hamkim Ziyech

Ziyech a ajuns la Chelsea în vara anului 2020, londonezii plătind pentru el 40 de milioane de € către Ajax. Marocanul nu s-a adaptat însă pe Stamford Bridge și a devenit o rezervă de lux, dovadă fiind faptul că în acest sezon a jucat numai 4 partide în Premier League și doar 2 ca titular, după accidentările lui Lukaku sau Werner.
Hakim Ziyech are tot interesul să joace constat, deoarece își dorește să revină la naționala Marocului, unde nu a mai fost convocat în ultima perioadă din cauza faptului că a jucat foarte puțin la echipa de club. Marocul va participa la începutul anului viitor la Cupa Africii pe națiuni și are șanse reale de a se califica și la Campionatul Mondial din Qatar din iarna lui 2022.
În aceste condiții, lui Ziyech i-ar putea surâde o mutare în Bundesliga, un campionat mai puțin dur decât Premier League, unde atacantul și-ar putea pune mai bine în valoare calitățile incontestabile.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Bundesliga
"Der Klassiker", Borussia Dortmund-Bayern Munchen, se va juca fără spectatori
ACUM O ZI
Premier League
Everton - Liverpool, meci de totul sau nimic pentru Rafa Benitez. Situaţia incredibilă în care este
30/11/2021 LA 11:55