Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Erling Haaland s-a hotărât! La ce echipă vrea să se transfere și ce l-a convins

Bianca Dumitru

Publicat 08/03/2022 la 17:16 GMT+2

Erling Haaland este unul dintre cei mai vânați tineri fotbaliști ai momentului, pe urmele sale aflându-se, printre altele, Barcelona, PSG, Real Madrid și Manchester City. Conform jurnaliștilor din Spania, norvegianul s-ar fi decis cu privire la echipa pentru care vrea să joace din sezonul următor.

Erling Haaland bejubelt seinen Treffer gegen Greuther Fürth

Credit imagine: Getty Images

Erling Haaland ar fi putut fi protagonistul unuia dintre cele mai importante transferuri în 2021, când pe urmele sale au fost, printre altele, Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Liverpool și Bayern Munchen. Plecarea lui de la Borussia Dortmund nu s-a realizat, însă, cel mai probabil norvegianul se va despărți de nemți în această vară, când intră în vigoare o clauză contractuală care le-ar permite cluburilor să plătească doar 75 de milioane de euro pentru semnătura lui.
Deși unele voci susțin că Haaland s-ar potrivi cel mai bine în Premier League, fotbalistul este curtat intens și din La Liga, unde are șanse foarte bune de a se transfera ținând cont că Barcelona și Real Madrid se duelează pentru semnătura atacantului.
Potrivit publicației catalane Sport, după ce a analizat mai multe oferte, Haaland ar fi luat decizia de a accepta propunerea celor de pe Camp Nou. Jurnaliștii din Spania notează că oficialii Barcelonei "au reușit să-l convingă" pe norvegian să-i aleagă, jucătorul Borussiei Dortmund refuzând deja ofertele celor de la PSG, Manchester City și Real Madrid.
Conform sursei citate, unul dintre motivele care l-au determinat pe Haaland să o aleagă pe Barcelona este Xavi, antrenorul care a reușit să schimbe fața echipei de la revenirea în La Liga. În plus, norvegianul este încântat și de posibila rivalitate cu Kylian Mbappe, care are șanse foarte mari de a ajunge din sezonul următor la Real Madrid.
Citește și:

Barcelona, ofertă de nerefuzat pentru Haaland

Jurnaliștii din Spania au anunțat recent că cei de la Barcelona i-au pregătit o ofertă importantă atacantului din Bundesliga, pe care Joan Laporta îl vrea insistent pe Camp Nou, bazându-se pe relația bună pe care o are cu impresarul fotbalistului, Mino Raiola.
Astfel, potrivit Mundo Deportivo, oficialii catalanilor sunt dispuși să plătească în total până la 340 de milioane de euro pentru aducerea lui Haaland sub comanda lui Xavi. Din această sumă, 40 de milioane de euro reprezintă comisionul lui Raiola, iar 100 de milioane de euro vor ajunge în conturile Borussiei Dortmund.
Alte 195 de milioane de euro ar urma să reprezinte salariul pe care norvegianul îl va încasa în 5 ani petrecuți în tricoul blaugrana. Șefii Barcelonei i-au pregătit un contract valabil 5 sezoane, conform căruia Haaland va primi un salariu brut de 20 de milioane de euro în primul an, 30 în al doilea, 40 în cel de-al treilea, iar în ultimele două stagiuni câte 50, respectiv 55 de milioane de euro.
Conform sursei citate, Xavi ar fi mers personal în Germania săptămâna trecută pentru a discuta cu fotbalistul norvegian, căruia i-ar fi prezentat proiectul pe care l-a pregătit pentru perioada următoare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo